Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Διακοπή ρεύματος σε 30.000 κακοπληρωτές

Κωστής Χατζηδάκης: Διακοπή ρεύματος σε 30.000 κακοπληρωτές
Κωστής Χατζηδάκης: Ο υπουργός ενέργειας τόνισε ότι η ΔΕΗ θα προχωρήσει άμεσα σε διακοπή ρεύματος σε 30.00 κακοπληρωτές.

Κωστής Χατζηδάκης: Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα, ο Κωστής Χατζηδάκης είχε επωμιστεί με την δύσκολη αποστολή της διάσωσης της ΔΕΗ. Μια από τις κινήσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση είναι να κόψει το ρεύμα σε 30.000 κακοπληρωτές , ενώ μπορούν να πληρώσουν. «Ξέρουμε ότι τα μισά περίπου από αυτά που μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ, τα χρωστάν 60.000 συμπολίτες μας που φτωχούς δεν τους λες», τόνισε.

«Θα μου πείτε, αποκλείεται να γίνει λάθος και να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη; Ευθέως λέω δεν αποκλείω και είμαστε εδώ για να διορθώνουμε αμέσως το πρόβλημα», διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηδάκης. Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να προχωρήσει, παρότι η κυβέρνηση επιθυμεί και έχει στόχος την εύρεση στρατηγικού επενδυτή. Εξήγησε ότι ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει τώρα η ιδιωτικοποίηση είναι πως η ΔΕΗ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν θα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον.

Κωστής Χατζηδάκης: Μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ

Ο Κωστής  Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα και θα είναι και μια «ένεση» στα ταμεία της ΔΕΗ είναι η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ που είναι το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ.«Αυτό το οποίο έχουμε κατορθώσει είναι η ΔΕΗ να βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό, και από εδώ και πέρα έχουμε ένα νόμο που θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο, θέλω να πιστεύω, ο οποίος απελευθερώνει τη ΔΕΗ από δεσμά.

Γιατί πάει με τον αραμπά, ενώ οι ανταγωνιστές της παίρνουν αποφάσεις με ταχύτητα δευτερολέπτου». Ο υπουργός είπε ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ είχαν αποτέλεσμα «και στο χρηματιστήριο έχει τριπλασιαστεί η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments