Αθλητισμός

Φιορίν Ντουρμισάι: Τα πεπραγμένα του άσου του Ολυμπιακού στο Βέλγιο

Φιορίν Ντουρμισάι: Τα πεπραγμένα του άσου του Ολυμπιακού στο Βέλγιο
Φιορίν Ντουρμισάι: Ο 22χρονος άσος έχει παραχωρηθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό στη βελγική Μπέβερεν.

Φιορίν Ντουρμισάι: Ένας εκ των ποδοσφαιριστών που έχει παραχωρηθεί ως δανεικοί από τον Ολυμπιακό είναι και ο Φιορίν Ντουρμισάι. Ο 22χρονος επιθετικός είχε πραγματοποιήσει προετοιμασία με τους «ερυθρόλευκους» το καλοκαίρι, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς είδε ότι δεν μπορούσε να χωρέσει στο ρόστερ της ομάδας και επέλεξε να τον παραχωρήσει δανεικό προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Ο Ντουρμιάσει έχει δοθεί δανεικός στη Μπέβερεν με την οποία μέχρι τώρα έχει κάνει τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα Βελγίου και μία στο Κύπελλο. Σε ματς για το Κύπελλο ο Ντουρμισάι έχει σημειώσει και τα μοναδικά του γκολ με τη φανέλα της Μπέβερεν. Ήταν στην αναμέτρηση με την Βέστερλο που η ομάδα του έχασε με 4-3 και με τον διεθνή φορ να σκοράρει δύο φορές. Στο πρωτάθλημα Βελγίου ακόμα δεν έχει βρει δίχτυα ο Ντουρμισάι. Μάλιστα βασικός έχει ξεκινήσει μόνο σε ένα ματς, στο εντός έδρας 1-1 με τη Μουσκρόν, στο οποίο αντικαταστάθηκε στο 65’.

Στην αναμέτρηση με την Σιντ Τρούιντεν αγωνίστηκε μόλις 28 λεπτά ενώ με την Οστάνδη έπαιξε μόλις 17 λεπτά. Με την Άντερλεχτ δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ο Ντουρμισάι. Να σημειωθεί πως η ομάδα του βρίσκεται στη 14η θέση της κατάταξης και με επτά βαθμούς μετά από δέκα αγωνιστικές. Αξίζει να τονιστεί πως ο Ντουρμισάι έφτασε στο σημείο να κληθεί και στην Εθνική Ελλάδα πριν από λίγο καιρό. Πρόκειται μάλιστα για έναν ποδοσφαιριστή που στον Ολυμπιακό τον θεωρούν πολύ σοβαρό πρότζεκτ και θεωρούν πως στο μέλλον θα βοηθήσει την ομάδα.

Ολυμπιακός: Εκτοξεύεται η αξία των Ερυθρόλευκων

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει γίνει ένα brand name που ανεβάζει τις μετοχές των παικτών, πουλώντας τους ακριβά στην ευρωπαϊκή αγορά. Όμως το όνομα και μόνο δεν είναι αρκετό για να ανέβει η χρηματιστηριακή αξία. Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που την στιγμή που έφτασαν στον Πειραιά η αξία τους εκτοξεύθηκε λόγω των εμφανίσεΩν τους με τα ερυθρόλευκα.

Πρώτος στη λίστα είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού και μεγάλος απών φέτος, Κώστας Φορτούνης. Παρά τον τραυματισμό του στο γόνατο στα μέσα του καλοκαιριού, η αξία του βρίσκεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα «transfermarkt» στους 14 μήνες του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, η αξία του Φορτούνη ανέβηκε κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τεράστια άνοδο για τους Μεντί Καμαρά και Παπέ Σισέ. Ο πρώτος ήρθε το καλοκαίρι του 2018 με αξία 800.000 ευρώ και σε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο η αξία του έχει εκτοξευτεί στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σισέ τον Δεκέμβριο του 2017 είχε τιμή 800.000, ένα χρόνο μετά πήγε στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και τον Μάιο του 2019 έφτασε τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλη η άνοδος και για τον Λεονάρντο Κούτρη. Τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν στα 2 εκατομμύρια ευρώ και τον Μάιο του 2019 έφτασε τα 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τώρα η αξία του είναι στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Τσιμίκας τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν στα 1,75 εκατομμύρια ευρώ και τώρα έφτασε τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γιώργος Μασούρας ο οποίος δεν βγαίνει από την ενδεκάδα του Πέδρο Μαρτίνς καθώς ο Πορτογάλος τον θεωρεί απαραίτητο για το σύστημα της ομάδα, έφτασε στον Πειραιά από τον Πανιώνιο με τιμή 1 εκατομμύριο ευρώ. Μέσα σε 6 μήνες διπλασίασε την τιμή του και συνεχίζεται η άνοδος, αφού πλέον είναι και διεθνής.

Συνεχής ανοδική πορεία για Μπουχαλάκη και Ομάρ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επιμένει στον Ανδρέα Μπουχαλάκη, αν κι εκείνος δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερό ρυθμό. Ωστόσο ο Κρητικός άσος, έχει βελτιωθεί με αποτέλεσμα να βρει θέση και στην Εθνική Ελλάδας. Παράλληλα τον Σεπτέμβριο του 2017, που ήταν στη Νότιγχαμ, η αξία του ήταν στις 800.000 ευρώ. Τον Δεκέμβριο του 2018, στον Ολυμπιακό πια, πήγε στο 1,25 εκατομμύρια ευρώ και τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Αλλαγμένος κατά πολύ και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, με τον Πέδρο Μαρτίνς. Κάτι ανάλογο έγινε και στην αξία του. Τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν στα 4 εκατομμύρια ευρώ και τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασε τα 6 εκατομμύρια ευρώ, ισοφαρίζοντας την τιμή που είχε το 2016.

Ζοσέ Σα: Τα 3,5 εκατομμύρια και η Εθνική

Τον Αύγουστο του 2018 ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε την απόκτηση τερματοφύλακα, έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη στον Ανδρέα Γιαννιώτη. Υπέδειξε τον Ζοσέ Σα, κάτι βολικό, αφού ήταν και στο πελατολόγιο του Ζόρζε Μέντες. Η τιμή του στο χρηματιστήριο ήταν στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασε τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, με θέση στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας και φουλ ανοδική τάση στις μετοχές του.

Ντανιέλ Ποντένσε: Τρομερή άνοδος σε 3 μήνες

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ήταν ήδη ένα δυνατό χαρτί, αλλά δεν είχε και μόνιμη θέση στην ενδεκάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ήρθε στον Ολυμπιακό, βρήκε ρυθμό και τον Μάιο του 2019 η τιμή του ήταν στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και μέσα σε 3 μήνες πήγε στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Και με κλήσεις από τον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Πορτογαλίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments