Πολιτική

Εισβολή στη Συρία: Καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών

Εισβολή στη Συρία: Καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών
Εισβολή στη Συρία: Το Υπουργείο Εξωτερικών συντάσσεται απόλυτα με την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλεί την Τουρκία να θέσει άμεσα τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Εισβολή στη Συρία: «Η Ελλάδα καταδικάζει τη μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας στη Βορειοανατολική Συρία», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, «το Υπουργείο Εξωτερικών συντάσσεται απόλυτα με την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλεί την Τουρκία να θέσει άμεσα τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Επίσης, τονίζει ότι «επιχειρήσεις που αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής και θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες υπό τα Ηνωμένα Έθνη για επίλυση της συριακής κρίσης».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Ελλάδα συντάσσεται πλήρως με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταδικάζει τη νέα μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε έδαφος κυρίαρχου κράτους και την καλεί να θέσει άμεσα τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Βορειοανατολική Συρία.

Επιχειρήσεις που αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής και θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες υπό τα Ηνωμένα Έθνη για επίλυση της συριακής κρίσης.

Αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών στο συριακό έδαφος και δια της βίας αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων, αποτελούν ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ανακαλούν θλιβερότατες μνήμες.

Επιπλέον, η Τουρκία καθίσταται υπεύθυνη ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για τις δυνητικές ανθρωπιστικές συνέπειες της επιχείρησής της στη Συρία. Υπογραμμίζουμε ότι μια βιώσιμη λύση στη συριακή διαμάχη δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments