Ελλάδα

Γιάννης Πλακιωτάκης: “Οι επενδύσεις αναβαθμίζουν το λιμάνι του Πειραιά”

Γιάννης Πλακιωτάκης: “Οι επενδύσεις αναβαθμίζουν το λιμάνι του Πειραιά”
Γιάννης Πλακιωτάκης: Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα αναβαθμιστεί στο μέλλον. Τι είπε ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γου Ζεγκάνγκ.

Γιάννης Πλακιωτάκης: Την πλήρη ικανοποίησή του για το γεγονός πως οι επενδύσεις που είχαν σχεδιαστεί για το λιμάνι του Πειραιά παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, ενώπιον του Γου Ζεγκάνγκ, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το υπουργείο. «Η COSCO Shipping ήταν και παραμένει ισχυρός σύμμαχος της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά για να ευχαριστήσει τον ίδιο προσωπικά αλλά και την ελληνική κυβέρνηση για την καθοριστική συμβολή τους στην ταχεία προώθηση της επένδυσης του ΟΛΠ, ύψους 611,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το γεγονός πως μια ιδιαίτερα σημαντική επένδυση, που αντιμετώπισε για χρόνια προσκόμματα και ταλανίστηκε από ιδεοληψίες, παίρνει πλέον τον δρόμο της υλοποίησης, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στις άριστες σχέσεις Ελλάδας και Κίνας.

«Οι επενδύσεις που έχει σχεδιάσει ο ΟΛΠ Α.Ε. αναβαθμίζουν το λιμάνι του Πειραιά, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, συμπληρώνοντας ότι η «έγκριση του master plan αποδεικνύει ότι η χώρα μας είναι φιλική σε επενδύσεις». Πρόσθεσε, δε, ότι «στόχος του υπουργείου είναι οι επενδύσεις, που το αφορούν, να εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, πάντα με βάση την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, διασφαλίζοντας το συμφέρον όχι μόνο της ελληνικής οικονομίας αλλά και της κοινωνίας».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) επιβεβαιώθηκε η έγκριση του master plan της ΟΛΠ Α.Ε. που εξετάσθηκε από την επιτροπή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 25ης Σεπτεμβρίου. Σε ό,τι αφορά τα δύο νέα έργα που είχαν προταθεί στα τέλη Αυγούστου, ο ΟΛΠ απέσυρε την πρόταση για την επέκταση του Car Terminal στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, ο οποίος και παραμένει ως έχει. Επίσης, για την επέκταση του Container Terminal, η ΕΣΑΛ αποφάσισε ότι οι συνθήκες στην παρούσα φάση δεν είναι ώριμες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments