Video

Υπηρεσία Ασύλου: Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για χρηματισμό υπαλλήλων (vid)

Υπηρεσία Ασύλου: Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για χρηματισμό υπαλλήλων (vid)
Υπηρεσία Ασύλου: Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα και ότι είναι πάγια πρακτική της να διαβιβάζει αρμοδίως στις εισαγγελικές αρχές καταγγελίες που αφορούν σε αιτιάσεις για την νομιμότητα της λειτουργίας της».

Υπηρεσία Ασύλου:  Στον εισαγγελέα διαβιβάζει η Υπηρεσία Ασύλου τις καταγγελίες για χρηματισμό υπαλλήλων της, προκειμένου «να κληθούν όσοι διατείνονται ότι έχουν στοιχεία να τα καταθέσουν αρμοδίως». Στην σχετική ανακοίνωσή, η Υπηρεσία Ασύλου τονίζει ότι «λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα και ότι είναι πάγια πρακτική της να διαβιβάζει αρμοδίως στις εισαγγελικές αρχές καταγγελίες που αφορούν σε αιτιάσεις για την νομιμότητα της λειτουργίας της».

Καταγγελία- βόμβα του γ.γ. Σύρων Ελλάδος για «ταρίφα» στην Υπηρεσία Ασύλου

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι αίσθηση προκάλεσαν και οι καταγγελίες που έκανε στην Βεργίνα Τηλεόραση ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος. Ο Ανουάρ Μπάκρι κατήγγειλε ότι όποιος Σύρος έρχεται στην Ελλάδα εγκλωβίζεται στη χώρα γιατί δεν μπορεί να εκδώσει διαβατήριο προκειμένου να ταξιδέψει σε άλλη χώρα γιατί «η ταρίφα για να πάρει κάποιος διαβατήριο και άδεια παραμονής μέσα σε ένα μήνα είναι 3.500 ευρώ».

Επίσης, ο Ανουάρ Μπάκρι τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις από την Υπηρεσία Ασύλου στην έκδοση των ειδικών ταξιδιωτικών εγγράφων για τους Σύρους πρόσφυγες που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα και κατήγγειλε περιπτώσεις διεφθαρμένων υπαλλήλων στην υπηρεσία ασύλου.

«Σατανική υπηρεσία ασύλου που δεν την ελέγχει ούτε το Ελληνικό κράτος γιατί δεν βγάζει τα χαρτιά. Εμείς οι Σύροι ερχόμαστε εδώ transit , να κάνουμε τα χαρτιά μας, να μας αναγνωρίσουν σαν πρόσφυγες, να μας δώσουν το ταξιδιωτικό έγγραφο για να φύγουμε.  Δεν μας δίνουν το διαβατήριο. Το δίνουν στον Έλληνα πολίτη σε 3 εργάσιμες και σε εμάς θέλουν 350 μέρες και αν μας το δώσουν.  Η ταρίφα στην υπηρεσία ασύλου της οδού Κανελλοπούλου είναι 3.500 ευρώ. Τα δίνεις και παίρνεις διαβατήριο σε έναν μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος τόνισε ότι ενώ έστειλε εγγράφως τις καταγγελίες του περί χρηματισμού προκειμένου «να γίνει περαιτέρω έρευνα», το αποτέλεσμα ήταν ότι «μας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Μου απαγόρευσαν και την είσοδο στην υπηρεσία ασύλου», όπως είπε.

Επίσης ο κ. Μπάκρι άσκησε δριμύ κατηγορώ εναντίον των ΜΚΟ, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Κομισιόν για τους χειρισμούς στο προσφυγικό ζήτημα. «Όλες αυτές οι ΜΚΟ, αυτοί οι «γκάνγκστερ» έχουν έναν αρχηγό : Την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στην οποία η Κομισιόν δίνει όλα τα λεφτά για να κάνει την Ελλάδα μία αποθήκη όπως έχει κάνει και την Τουρκία».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Σύρων Ελλάδος υποστήριξε πως πρέπει να αλλάξει πολιτική η παρούσα κυβέρνηση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό λέγοντας χαρακτηριστικά:«πρέπει να κλείσει αλλά και να σφραγίσει τα σύνορα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments