Διεθνή

Ιαπωνία: Σάρωσε τα πάντα ο τυφώνας “Χαγκίμπις” – Αυξάνονται οι νεκροί

Ιαπωνία: Σάρωσε τα πάντα ο τυφώνας “Χαγκίμπις” – Αυξάνονται οι νεκροί
Ιαπωνία: Εικόνες αποκάλυψης στη χώρα, λόγω του περάσματος του τυφώνα "Χαγκίμπις". Τουλάχιστον 18 οι νεκροί και 13 οι αγνοούμενοι.

Ιαπωνία: Δραματικές στιγμές περνά η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, λόγω του τυφώνα “Χαγκίμπις” που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, αφήνοντας πίσω του 18 νεκρούς και 13 αγνοούμενους. Οι ιαπωνικές αρχές χαρακτήρισαν τον “Χαγκίμπις” ως έναν από τους χειρότερους τυφώνες στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Εδώ και λίγες ώρες, η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε δεκάδες στρατιώτες και διασώστες για να μεταβούν στις πληγείσες περιοχές.

Ο τυφώνας έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές, ενώ το πέρασμά του άφησε “πληγές” και στο Τόκιο, με συνεχόμενα μπλακ άουτ και ακυρώσεις πτήσεων. Οι Αρχές ήραν τις προειδοποιήσεις για βροχοπτώσεις στην περιοχή Κάντο κοντά στο Τόκιο, όπου τα καταστήματα άνοιξαν και πάλι και επαναλειτούργησαν πολλές γραμμές του τρένου, ωστόσο προειδοποίησαν ότι υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος υπερχείλισης των ποταμών στην ανατολική Ιαπωνία και πρόκλησης νέων ζημιών.

Έκτακτη σύσκεψη από τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών, ενώ έστειλε στις περιοχές όπου επλήγησαν τον αρμόδιο υπουργό. Παράλληλα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και δήλωσε ότι η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες για να σώσει ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

https://twitter.com/yeswanth86/status/1182969100735115264

Περίπου 27.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Ιαπωνίας καθώς πυροσβέστες, αστυνομικοί και στελέχη της ακτοφυλακής εστάλησαν για να διασώσουν ανθρώπους που έχουν αποκλειστεί στην περιοχή Ναγκάνο της κεντρικής Ιαπωνίας και αλλού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι 425.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments