Video

Τούρκος πρώην κομάντο: Κάναμε θηριωδίες στους Κούρδους – Διαμελίζαμε νεκρούς και καίγαμε τα χωριά τους (vid)

Τούρκος πρώην κομάντο: Κάναμε θηριωδίες στους Κούρδους – Διαμελίζαμε νεκρούς και καίγαμε τα χωριά τους (vid)
Τούρκος πρώην κομάντο: Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha o Ιμπραήμ Γιαϊλαλί, ο οποίος σήμερα ζει στην Ελλάδα έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο, εξιστορεί τα όσα συνέβησαν όταν υπηρετούσε στις ειδικές δυνάμεις της Άγκυρας.

Τούρκος πρώην κομάντο: Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός Τούρκου πρώην κομάντο για τα “εγκλήματα πολέμου” που διέπραξε τη δεκαετία του ‘ 90 ο τουρκικός στρατός και τα όσα θηριώδη έπραξαν σε βάρος των Κούρδων.  Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha o Ιμπραήμ Γιαϊλαλί, ο οποίος σήμερα ζει στην Ελλάδα έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο, εξιστορεί τα όσα συνέβησαν όταν υπηρετούσε στις ειδικές δυνάμεις της Άγκυρας τονίζοντας ότι «αυτά που κάνει ο ISIS τα εφαρμόζαμε όταν ήμασταν στρατιώτες τη δεκαετία του ‘ 90 σε κουρδικές περιοχές και πόλεις».

Όπως λέει o Ιμπραήμ Γιαϊλαλί, οι Τούρκοι στρατιώτες έμπαιναν στα χωριά κι έκαιγαν τα σπίτια. «Κόβαμε μέλη του σώματος των νεκρών του PKK. Κόβαμε τη μύτη και τα αυτιά των νεκρών ανταρτών και αμάχων. Τα κρεμούσαμε στο λαιμό μας. Κόβαμε το κεφάλι τους, βγάζαμε φωτογραφίες», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις φρικαλεότητες εκείνης της εποχής είπε τα εξής: «Κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου είχαν κόψει το κεφάλι νεκρού και το κρατούσαν στο χέρι. Εμείς, τη δεκαετία του ’90, κάναμε το ίδιο. Αυτά που κάνει ο ISIS, εμείς τα εφαρμόζαμε όταν ήμασταν στρατιώτες τη δεκαετία του ‘90 σε κουρδικές περιοχές και πόλεις».

Επίσης, έκανε λόγο για κάψιμο κουρδικών περιοχών. «Εισβάλαμε κρατώντας δοχεία καυσίμων για να κάψουμε τα χωριά. Χτυπούσαμε τους κατοίκους για να φύγουν και πυρπολούσαμε τα χωριά τους. Μάλιστα, ένα παιδί σκοτώθηκε από τις φλόγες μέσα στο σπίτι».

Ο ίδιος, στις μάχες κατά των Κούρδων αιχμαλωτίστηκε και έμεινε κρατούμενος του ΡΚΚ για δύο χρόνια. Όπως επισημαίνει, τότε συνειδητοποίησε τα εγκλήματα που είχε διαπράξει. «Ο στόχος τους δεν ήταν το ΡΚΚ, ο στόχος τους ήταν οι Κούρδοι, ήθελαν να εξοντώσουν τον κουρδικό λαό. Στόχος τους είναι η ισλαμοποίηση της περιοχής μαζί με την Τουρκία», τονίζει.

Δείτε το βίντεο :

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments