Διεθνή

Ρώσος πρέσβης: Οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν τους Έλληνες όπως τους Κούρδους

Ρώσος πρέσβης: Οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν τους Έλληνες όπως τους Κούρδους
Ρώσος πρέσβης: Η συνέντευξη του Vladimir Chizhov δημοσιεύτηκε από το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ρώσος πρέσβης:  Προειδοποίηση προς την Ελλάδα ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να την εγκαταλείψουν όπως ακριβώς συνέβη με τους Κούρδους απηύθυνε από τη Ρόδο ο Ρώσος πρέσβης Vladimir Chizhov κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ  «Διάλογος Πολιτισμών» που πραγματοποιείται στο νησί. 

Στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε από το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS,  ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Vladimir Chizhov δηλώνει σχετικά με την τουρκική επέμβαση στη βορειοανατολική Συρία και την απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τους Κούρδους: «Αυτό είναι σωστό, πρέπει να λύσετε το πρόβλημα μέσω του διαλόγου. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριλαμβάνει την κυβέρνηση της Δαμασκού στους εταίρους των διαπραγματεύσεων και αυτές φυσικά την συμπεριλαμβάνουμε. Είμαστε έτοιμοι να μεσολαβήσουμε μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων και μεταξύ των Κούρδων και της Δαμασκού. Εμείς προειδοποιήσαμε τους Κούρδους ότι οι Αμερικανοί τους θα εγκαταλείψουν. Και εδώ, στη Ρόδο, μπορώ να προειδοποιήσω προσωπικά τους Έλληνες γι΄αυτό, ότι θα έχουν την ίδια μοίρα με τους Κούρδους».

Για τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ κατά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Φυσικά, θα πρέπει να ρωτήσετε την ελληνική πλευρά για τους λόγους για τους οποίους ελήφθη μια τέτοια απόφαση. Αλλά δεν αποκλείω την πιθανότητα ότι το έκαναν εν μέσω εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η απόφαση είναι καλά ζυγισμένη για το μέλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments