Ελλάδα

Απεργία: Άκυρες οι στάσεις εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Απεργία: Άκυρες οι στάσεις εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ
Απεργία: Κανονικά θα κινηθούν τελικά τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη (17/10).

Απεργία: Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν τα συνδικάτα εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ. Ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθούν οι στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς που ήταν προγραμματισμένες για την Πέμπτη (17/10). Στην ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό ανέφεραν πως η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε, αφού έλαβαν ικανοποιητικές απαντήσεις από το υπουργείο Μεταφορών όσον αφορά το θέμα των συλλογικών συμβάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα ως άνω Σωματεία Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ, αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις προγραμματισμένες για την Πέμπτη 17-10-2019 Στάσεις Εργασίας στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς («Ηλεκτρικό», Μετρό, Τραμ»). Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από τη συνάντηση των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ και στην ΟΣΥ με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, στην οποία μας γνωστοποιήθηκε ότι σε «απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκλεισε το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων».

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, «ξεκλειδώνει» η διάθεση των απαραίτητων πιστώσεων για την πλήρη εφαρμογή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ., η οποία είχε υπογραφεί από τον Ιούνιο, μεταξύ των Σωματείων και της Εταιρείας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments