Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Αφαίρεσαν την πινακίδα «Οδός Zackie Oh» στη Γλάδστωνος

Ζακ Κωστόπουλος: Αφαίρεσαν την πινακίδα «Οδός Zackie Oh» στη Γλάδστωνος
Ζακ Κωστόπουλος: Άγνωστοι αφαίρεσαν την πινακίδα "Οδός Zackie Oh" από την Γλαδστώνος.

Ζακ Κωστόπουλος: Πριν λίγο καιρό συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την δολοφονία του γνωστού ακτιβιστή στο κέντρο της Αθήνας. Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά και αντιρατσιστικές οργανώσεις είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό του.

Κάποιοι από αυτούς είχαν αντικαταστήσει την πινακίδα της Οδού Γλάδστωνος με μια άλλη που ανέφερε «Οδός Zackie Oh». Θυμίζουμε ότι αυτό είναι το όνομα που χρησιμοποιούσε ο Ζακ Κωστόπουλος στις παραστάσεις drag που έκανε. Μάλιστα, ο Νάσος Ηλιώπουλος είχε ζητήσει να μετονομαστεί και επίσημα η οδός σε “Ζακ Κωστόπουλος”. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τον Κώστα Μπακογιάννη που πρότεινε να γίνει ένα μνημείο κατά του ρατσισμού σε άλλο σημείο της πόλης.

Το θέμα έγινε γνωστό μετά από ανάρτηση που έκανε στο Facebook η σελίδα “Justice For Zak/Zackie”. Χαρακτηριστικά αναφέρει «είχε προηγηθεί μια βδομάδα πριν, απόπειρα καταστροφής του στένσιλ με τη μορφή του, που είχε φιλοτεχνηθεί την ίδια μέρα με πρωτοβουλία φεμινιστικών ομάδων. Είχαν τότε “πατήσει” το στένσιλ με τη μορφή του με τα γράμματα Χ Α, τα οποία εντός ολίγων ωρών φροντίσαμε να αφαιρεθούν…»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των συντακτών, που επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, η αφαίρεση της πινακίδας δεν έγινε από τον δήμο της πόλης.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments