Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Υπάρχει η βάση στο νομοσχέδιο για τους απόδημους να το ψηφίσουμε και οι 300

Τάκης Θεοδωρικάκος: Υπάρχει η βάση στο νομοσχέδιο για τους απόδημους να το ψηφίσουμε και οι 300
Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διότι «στήριξε αποφασιστικά την προσπάθεια να διαμορφωθεί η αναγκαία συναίνεση» .

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προχωρήσουμε μπροστά», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοινώνοντας νωρίτερα σήμερα στην Εθνική Αντιπροσωπεία ότι βρέθηκε τελικώς η βάση της συμφωνίας πάνω στην οποία θα κινηθεί το νομοσχέδιο για να ψηφίζουν οι Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό. Ο υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διότι «στήριξε αποφασιστικά την προσπάθεια να διαμορφωθεί η αναγκαία συναίνεση» αλλά και τα κόμματα διότι «συνέβαλαν με τη δημιουργική στάση τους σε αυτή τη σημαντική πράξη εθνικής συνεννόησης».

«Μετά από συζητήσεις και διαβουλεύσεις πολλών ωρών, τα κόμματα του Κοινοβουλίου βρήκαμε τη βάση συμφωνίας πάνω στην οποία θα κινηθεί το νομοσχέδιο που θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διευκολύνονται για να ψηφίζουν στο εξωτερικό οι Έλληνες πολίτες, από τη χώρα στην οποία κατοικούν», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Πρόκειται για μια θετική ανταπόκριση του πολιτικού συστήματος της χώρας σε ένα αίτημα δεκαετιών, καθώς εάν δεν είχε επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, κανένας Έλληνας του εξωτερικού δεν θα μπορούσε να ψηφίσει από τη χώρα στην οποία κατοικεί ούτε στις επόμενες ούτε στις μεθεπόμενες κοκ. Θεωρούμε αδιανόητο, επί τόσες δεκαετίες που υπάρχει η συνταγματική πρόβλεψη ότι οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να ψηφίζουν στο εξωτερικό, τα κόμματα να μην μπορούν να συνεννοηθούν, πάνω στο αυτονόητο και έτσι στην πράξη το δικαίωμα της ψήφου τόσα χρόνια, να το ασκούν μόνο όσοι προνομιούχοι, εκ των συμπατριωτών μας, είχαν την οικονομική δυνατότητα και την άνεση χρόνου να έρχονται στην Ελλάδα για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Θέλω έντιμα να πω ότι η συμφωνία είναι προϊόν συμβιβασμών, στους οποίους συμμετείχαν όλα τα πολιτικά κόμματα, που συνεισφέρουν σε αυτή τη συμφωνία, ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος καθώς η επικύρωση του σχετικού νομοσχεδίου απαιτούσε την έγκριση των 200 βουλευτών», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Διευκρίνισε επίσης στους Έλληνες του εξωτερικού ότι «προφανώς όσοι δεν εμπίπτουν σε αυτή τη συμφωνία, αλλά αυτοί είναι πολύ λίγοι, δεν χάνουν το εκλογικό τους δικαίωμα και ασφαλώς μπορούν να έρθουν και να ψηφίσουν στη χώρα. Η συμφωνία όμως διασφαλίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό».

Ο υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί «στήριξε αποφασιστικά την προσπάθεια να διαμορφώσουμε την αναγκαία συναίνεση. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τους εκπροσώπους των κομμάτων οι οποίοι συμμετείχαν στη διακομματική επιτροπή και συνέβαλαν με τη δημιουργική στάση τους σε αυτή τη σημαντική πράξη εθνικής συνεννόησης».

«Μέσα από τη συμφωνία, το μήνυμα που εκπέμπουμε, όλοι όσοι θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο-και θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει βάση να το ψηφίσουμε και οι 300-είναι ότι οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και αυτό είναι χρήσιμο να το έχουμε στη σκέψη μας, σε κάθε απόφαση και σε κάθε πράξη μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις για να προχωρήσουμε μπροστά. Μακάρι να κυριαρχήσει η λογική αυτή ευρύτερα», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments