Video

Δείτε πως θα είμαστε σε 20 χρόνια αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας

Δείτε πως θα είμαστε σε 20 χρόνια αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας
Η εργασία όντας καθιστός σε ένα γραφείο δεδομένα προκαλεί προβλήματα υγείας, όμως πρόσφατη έρευνα που ήρθε στην επιφάνεια έρχεται να προβληματίσει ακόμα περισσότερο όσους την ασκούν.

Μεγαλώνοντας και ανάλογα τον τρόπο ζωής το σώμα του ανθρώπου μεταβάλλεται. Η στάση του σώματός μας αλλάζει προς το χειρότερο με την σπονδυλική στήλη να δέχεται καθημερινά πιέσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την παραμόρφωση της. Έρευνα έχοντας πλούσιο υλικό από 3000 συνεντεύξεις εργαζομένων που η καθημερινότητα τους βρίσκει πάνω από ένα γραφείο παρουσιάζει αποτελέσματα που σοκάρουν.

Κάνοντας αναπαράσταση μέσω της χρήσης βίντεο οι επιστήμονες παρουσιάζουν πως είναι ένας άνθρωπος μετά από 20 χρόνια συνεχούς εργασίας σε γραφείο. Οι νόμοι για την προστασία των εργαζομένων ορισμένες φορές – ίσως αρκετά περισσότερο – καταπατούνται, αποτέλεσμα η υγεία μας να κλονίζεται με το σώμα μας να παραμορφώνεται. Οι επιστήμονες για να δείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την αλλαγή δημιούργησαν την Έμμα. Ένα ομοίωμα μιας γυναίκας με 20 χρόνια συνεχούς εργασίας σε χώρο γραφείου. Η Έμμα έχει μια μόνιμη καμπούρα από το γεγονός ότι κάθεται για πολλές ώρες σε ένα γραφείο, έχει ξηρά κόκκινα μάτια από την παρατεταμένη έκθεση στην οθόνη του υπολογιστή και χλωμό δέρμα, από τα χρόνια που περνά σε ένα γραφείο κάτω από το φως της λάμπας.

Ο μέσος όρος ακινησίας ο οποίος εμφανίζεται στους χώρους εργασίας υπό τέτοιου είδους συνθήκες είναι οι 6 ώρες, με τους γιατρούς να υποστηρίζουν πως αυτό είναι ό,τι χειρότερο για το σώμα μας. Γι’ αυτό η πρόταση των ειδικών περιέχει μικρά διαλείμματα ανά μία ώρα προκειμένου να ξεκουράζεται και το σώμα αλλά και να αποδίδει καλύτερο ο εργαζόμενος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments