Διεθνή

Γαλλία: Συναγερμός από πυροβολισμούς έξω από τζαμί

Γαλλία: Συναγερμός από πυροβολισμούς έξω από τζαμί
Γαλλία: Ξένα ΜΜΕ αναφέρουν πως ο συλληφθείς είναι 80 ετών και φέρεται να είναι βετεράνος στρατιωτικός.

Γαλλία: Συναγερμός σήμανε έξω από τζαμί στην οδό Joseph Latxague στην πόλη Μπαγιόν στα Ατλαντικά Πυρηναία. Ένας άνδρας άνοιξε πυρ έξω από το τέμενος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο άνθρωποι ηλικίας 74 και 78 ετών. Μετά το περιστατικό, ο δράστης διέφυγε από το σημείο, συνελήφθη όμως στην οικεία του στο Λαντ. Στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκε ένα όπλο και ένα μπιτόνι με βενζίνη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προκλήθηκε έκρηξη μικρής ισχύος από τη ρίψη ενός μπιτονιού βενζίνης στο οποίο είχε βάλει φωτιά. Οι δύο τραυματίες, που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μπαγιόν.

“Στις 15.20 ένας άνδρας επιχείρησε να βάλει φωτιά στην είσοδο του τεμένους της Μπαγιόν. Κατά την προσπάθειά του τον αιφνιδίασαν δύο άτομα, ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον τους” αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η νομαρχία, η οποία προσέθεσε ότι ο άνδρας πυρπόλησε ένα αυτοκίνητο φεύγοντας.

Στην οικία του δράστη έχει σπεύσει ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας. Η δικαστική αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες. Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή. «Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από την αστυνομία… οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους» έγραψε σε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης είναι ηλικίας 84 ετών και έχει διασυνδέσεις με την ακροδεξιά. Ονομάζεται Κλοντ Σ. Μια άλλη πηγή, με γνώση της υπόθεσης, ανέφερε ότι υπήρξε υποψήφιος με τον κόμμα Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν το 2015.  Η Μαρίν Λεπένπάντως καταδίκασε την επίθεση. «Η επίθεση… είναι αντίθετη προς όλες τις αξίες του κόμματός μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments