Πολιτισμός

The Sopranos: Φεστιβάλ αφιερωμένο στην γνωστή σειρά

The Sopranos: Φεστιβάλ αφιερωμένο στην γνωστή σειρά
The Sopranos: Μερικοί φανατικοί της γνωστής σειράς διοργανώνουν φεστιβάλ με αφορμή τα 20 χρόνια από την προβολή του πρώτου επεισοδίου.

The Sopranos : Οι διοργανωτές, φανατικοί θαυμαστές της βασισμένης σε κλασικές ταινίες μαφίας σειράς, Μάικλ Μότα, Ντάνιελ Τρέιντερ και Τζο Φάμα γνώριζαν ότι πολλοί άνθρωποι επιθυμούσαν διακαώς να τιμήσουν το δημιούργημα του Ντέιβιντ Τσέις, 20 χρόνια μετά την πρώτη προβολή και εν όψει του επερχόμενου prequel.

Ο Τόνι Σιρίκο (Πόλι), ο Ντομινίκ Τσιανέζε (θείος Τζούνιορ), η Ντρέα Ντε Ματέο (Αντριάνα λα Τσέρβα), ο Φεντερίκο Καστελούτσιο (Φούριο Τζούντα) θα πάρουν μέρος σε συζητήσεις, θα τραγουδήσουν και θα υπογράφουν αυτόγραφα. Το άλογο που πήρε μέρος σε επεισόδιο της σειράς και πολλές πάπιες, (ο Τόνι Σοπράνο είχε φέρει αγριόπαπιες στην πισίνα του) θα συμμετάσχουν επίσης στο Φεστιβάλ.

Το Holsten’s κατάστημα πώλησης παγωτών που παρουσιάστηκε στο φινάλε της σειράς και η πιτσαρία Brooklyn Pizza Crew θα εκπροσωπήσουν την ιταλική γαστρονομία. Το διήμερο Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Meadowlands του Νιου Τζέρσεϊ.

The Sopranos: Ποια ήταν η οργάνωση της μαφίας

Η σειρά άρχισε να προβάλλεται στο HBO το 1999 και ολοκληρώθηκε μετά από έξι κύκλους και 86 επεισόδια το 2007 αποσπώντας 18 Emmy.  Βασισμένη σε κλασικές ταινίες μαφίας όπως «Ο Νονός» του Κόπολα ή το «Τα καλά παιδιά», διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Ο πατέρας, Τόνι Σοπράνο (Τζέιμς Γκαντολφίνι), ανήκει σε μια οργάνωση της μαφίας και στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς είναι ο «Κάπο», το αφεντικό.

Ο Τόνι, σε μια παραλλαγή του θέματος που εμφανίστηκε στο Ανάλυσε το με τους Ρ. Ντε Νίρο και Μπίλυ Κρίσταλ, έχει ψυχολογικά προβλήματα και επισκέπτεται μια Ιταλοαμερικάνα ψυχίατρο (Lorraine Bracco).Σε όλη τη διάρκεια της σειράς ισορροπεί ανάμεσα σε δουλειά, οικογένεια και του ψυχικού του κόσμου προσπαθώντας ταυτόχρονα να είναι καλός σύζυγος, πατέρας, σκληρό αφεντικό και ευαίσθητος ασθενής που ψάχνει λύση στα προβλήματά του.

Η μητέρα Καρμέλα (Eddie Falco), είναι νοικοκυρά, αλλά με πολλές ανησυχίες. Bλέπει τα προβλήματα στην σχέση της και την αποξένωσή της με τον Τόνι αρκετά κριτικά, αλλά δεν σκέφτεται συχνά το διαζύγιο για λόγους θρησκευτικούς (καθολική) αλλά και χάριν των παιδιών της.

Τα παιδιά ‘Αντονι Τζούνιορ (Robert Iler) και Μέντοου (Jamie Lynn Singler) προσπαθούν κι αυτά να ζήσουν τη ζωή τους όσο πιο φυσιολογικά γίνεται, χωρίς αυτό να είναι πάντα εύκολο, είτε λόγω του ιδιαίτερου περιβάλλοντος τους, είτε λόγω του ιδιόμορφου χαρακτήρα που αναπτύσσουν με τα χρόνια.

Τέλος πολύ μεγάλη βαρύτητα δίνεται στον προστατεύομενο ανιψιό του Τόνυ, Κρις Μολτισάντι (Michael Imperioli), ο οποίος με τον καιρό καταφέρνει να ανεβεί τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας στη φαμίλια.Καθ’ όλη τη διάρκεια των 6 σαιζόν γινόμαστε μάρτυρες της διαδρομής του μέσα από δυσκολίες, κακές αποφάσεις, προσωπικά διλήμματα και θυσίες, χωρίς όμως να λείπουν οι στιγμές όπου φαίνονται η γενναιότητα και η αποφασιστικότητα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments