Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πέντε βασικοί άξονες του νέου προγράμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πέντε βασικοί άξονες του νέου προγράμματος
ΣΥΡΙΖΑ: Το υπό κατάρτιση πρόγραμμα του νέου ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κινηθεί πάνω στους άξονες που προβάλλουν τα αντίστοιχα προγράμματα των Ευρωπαίων Πράσινων.

ΣΥΡΙΖΑ: Την Παρασκευή [25/10] συγκροτήθηκε και επίσημα η επιτροπή προγράμματος του διευρυμένου ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή αναμένεται να κάνει κάνει την παρθενική της συνεδρίαση την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του προγράμματος  Γιώργος Σταθάκης έχει δώσει οδηγίες στους συνεργάτες του να ξεκινήσουν ήδη από σήμερα την τεχνική επεξεργασία του.

Το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κινηθεί σε πέντε βασικούς άξονες

  • Ευρώπη με έμφαση σε ζητήματα που αφορούν την γηραιά ήπειρο, την κλιματική αλλαγή και την παγκόσμια οικονομία.
  • Εργασία με επιμέρους ενότητες την φορολογία, το ελάχιστο εισόδημα και τις εργασιακές σχέσεις.
  • Παραγωγικό μοντέλο με έμφαση στην γεωργία, την βιομηχανία, τις κατασκευές πάντα υπό το βάρος του σεβασμού στο περιβάλλον.
  • Δημοκρατία. Θέματα διαφάνειας και μεταρρυθμίσεις, αποκέντρωση.
  • Δικαιώματα για ίση πρόσβαση, ίσες ευκαιρίες, φεμινιστικά ζητήματα.

Παράλληλα στην πορεία θα προστεθούν μερικοί ακόμα άξονες που αφορούν την άμυνα, τα εξωτερικά θέματα και τα ζητήματα υγείας και παιδείας. Το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτυχθεί σε 20-30 σελίδες και αναμένεται να κινηθεί πάνω στους άξονες που προβάλλουν τα αντίστοιχα προγράμματα των Ευρωπαίων Πράσινων, Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών.

Σε αυτό το πλαίσιο, τον Ιανουάριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα ένα Διεθνές Συνέδριο παρουσία των επικεφαλής των προγραμμάτων άλλων κομμάτων που θα μεταφέρουν συγχρόνως και τις εμπειρίες διακυβέρνησης στις χώρες τους.

Η σύνθεση της Επιτροπής Προγράμματος στην οποία συμμετέχουν και οι σύμμαχοι της Προοδευτικής Συμμαχίας εγκρίθηκε ομόφωνα από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Παρασκευή. Συμμετέχουν οι Αριστείδης Μπαλτάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ιωάννα Κοντούλη, Αντώνης Λιάκος, Σωτήρης Βαλντέν, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Χουλιαράκης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Παναγιώτης Κορκολής.

Στο έργο της Επιτροπής θα συνδράμουν ακόμη, προσωπικότητες από τον προοδευτικό πολιτικό και ακαδημαϊκο χώρο με επιτροπή διαλόγου εμπειρογνωμόνων. Σ’ αυτήν μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν οι Γιάννης Δραγασάκης, Λούκα Κατσέλη, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και Νίκος Μουζέλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments