Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Εκτοξεύθηκαν οι αφίξεις στα νησιά τις τελευταίες 48 ώρες

Μεταναστευτικό: Εκτοξεύθηκαν οι αφίξεις στα νησιά τις τελευταίες 48 ώρες
Μεταναστευτικό: Οι εισροές μεταναστών από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα ελληνικά νησιά συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό με τις Αρχές να αναφέρουν πως μόνο το τελευταίο 48ωρο κατέφθασαν 790 μετανάστες.

Μεταναστευτικό: Δεν έχουν τέλος οι προσφυγικές ροές που καταφθάνουν στην χώρα μας. Οι αντοχές των ελληνικών νησιών δοκιμάζονται καθημερινά, καθώς ολοένα και περισσότερες βάρκες καταφθάνουν στα ανοιχτά αφήνοντας ανήμπορους μετανάστες από τα παράλια της Μικράς Ασίας. Τον τελευταίο μήνα και εν μέσω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη Συρία παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον θαλάσσιο χώρο, με τις προσφυγικές να πληθύνονται ραγδαία.

Συγκεκριμένα, τις δύο τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί 790 αφίξεις μεταναστών.  Πιο συγκεκριμένα, στη Λέσβο την Τρίτη έφθασαν 150 άτομα ενώ χθες στην μακρά λίστα προστέθηκαν άλλοι 80 μετανάστες. Στη Χίο έφτασαν την Τρίτη 155 μετανάστες ενώ σήμερα 205 άτομα, ενώ τέλος στη Σάμο οι αφίξεις ξεπέρασαν τις 100 χθες ενώ σήμερα τις 105.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο, που καταγράφηκαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου είναι  16.658 άτομα στη Λέσβο (εκ των οποίων 14.427 στη Μόρια), 4.980 στη Χίο (4682 στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ) και 6.202 στη Σάμο (5.999 στον καταυλισμό στο Βαθύ). Η κατάσταση γίνεται καθημερινά όλο και πιο δύσκολη, τόσο για τους κατοίκους των συγκεκριμένων νησιών όσο κατ’ επέκταση και για την κυβέρνηση. Όπως έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη από την πλευρά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα αδυνατεί να διατηρήσει υπό την σκέπη της αυτό τον τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών. Τόσο πληθυσμιακά όσο και γεωγραφικά η χώρα μας αυτή τη στιγμή έχει ήδη υπερβεί τα όρια στην διατήρηση μεταναστών. Καθημερινά ο αριθμός αυτός όλο και αυξάνεται φέρνοντας ουσιαστικά το πρόβλημα σε αδιέξοδο. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments