Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Παραμένει το πρόβλημα με το FFP

ΠΑΟΚ: Παραμένει το πρόβλημα με το FFP
ΠΑΟΚ: Παρά τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οι πρωταθλητές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το FFP.

ΠΑΟΚ: Ακόμα και αν κάποιος δεν είναι οπαδός της ομάδας, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει επενδύσει πολλά χρήματα. Σε αρκετές περιπτώσεις οι επιλογές του δεν ήταν οι καλύτερες και τις πλήρωσε από την τσέπη του. Και όλα αυτά χωρίς ο ΠΑΟΚ να έχει σίγουρα έσοδα από την Ευρώπη, εκτός από κάποιες χρονιές που αποτέλεσαν εξαίρεση.

Κάθε φορά που υπήρχε μια “μαύρη τρύπα” το αφεντικό της ΠΑΕ έβαζε ξανά χρήματα προκειμένου να είναι η ομάδα εντάξει στις υποχρεώσεις της. Ωστόσο η αδυναμία να έχει έσοδα αντίστοιχα με τα έξοδα φαίνεται πως έχει βάλει σε μπελάδες τον ΠΑΟΚ. Μπορεί ο Ιβάν Σαββίδης να είναι έτοιμος να καλύψει άλλη μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Χωρίς πωλήσεις ο ΠΑΟΚ θα έχει πρόβλημα

Με τα τωρινά δεδομένα ο ΠΑΟΚ αναμένεται να έχει σοβαρά προβλήματα με το FFP. Μπορεί ομάδες σαν την Παρί Σεν Ζερμέν να έχουν τη δύναμη να το παρακάμψουν, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τον πρωταθλητή Ελλάδας. Τα χρήματα που θα βάλει ο Σαββίδης στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν θα κάνουν τα πράγματα καλύτερα.

Η ΟΥΕΦΑ θέσπισε το FFP προκειμένου να μην υπάρχουν ομάδες με μηδαμινά έσοδα που μπορούν να ξοδεύουν αλόγιστα επειδή το αφεντικό τους έχει την οικονομική δυνατότητα. Αυτό σημαίνει ότι όσα χρήματα και αν βάλει ο Σαββίδης από την τσέπη του το πρόβλημα θα υπάρχει. Πως θα αλλάξει αυτό ; Μόνο με πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments