Διεθνή

ΗΠΑ: Σκληρές κυρώσεις εάν η Τουρκία παραβιάζει την κατάπαυσης του πυρός στη Συρία

ΗΠΑ: Σκληρές κυρώσεις εάν η Τουρκία παραβιάζει την κατάπαυσης του πυρός στη Συρία
ΗΠΑ: «Με δεδομένα τα διακυβεύματα, ο χρόνος μετράει», τόνισαν γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών σε επιστολή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών.

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές ζήτησαν χθες Τετάρτη από την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να τους ενημερώσει – και να επιβάλλει σκληρές κυρώσεις -εάν ευσταθούν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας παραβιάζουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη βόρεια Συρία.

«Με δεδομένα τα διακυβεύματα, ο χρόνος μετράει», τόνισαν οι γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων Λίντσεϊ Γκρέιαμ και Μάρσα Μπλάκμπερν και οι γερουσιαστές των Δημοκρατικών Κρις Βαν Χόλεν, Ρίτσαρντ Μπλούμενθαλ και Τζιν Σαχίν σε επιστολή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών του Τραμπ, τον Μάικ Πομπέο.

Τα μέλη αυτά της Γερουσίας είναι ανάμεσα σε εκείνα που διαμαρτυρήθηκαν εντονότερα για την απόφαση του ενοίκου του Λευκού Οίκου να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα που ήταν ανεπτυγμένα σε διάφορες περιοχές της Συρίας, στην οποία πολλοί είδαν την εγκατάλειψη των Κούρδων μαχητών που πολέμησαν για χρόνια στο πλευρό των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Στην επιστολή τους τα μέλη της Γερουσίας επικαλούνται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο τουρκικός στρατός επιχειρεί εκτός της συμφωνημένης «ασφαλούς ζώνης» στη βορειοανατολική Συρία και τουρκικά στρατεύματα ή δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Άγκυρα επιτίθενται σε σύρους κούρδους πολιτοφύλακες κοντά στην Ταλ Ταμρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments