Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Θα μας “τρελάνει” ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού: Θα μας “τρελάνει” ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Ο καιρός «τρελαίνεται» μέσα στο Σαββατοκύριακό, καθώς σε κάποια μέρη της Ελλάδας θα κυριαρχήσουν βροχές, τη στιγμή που σε άλλες περιοχές θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Δείτε τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πρόγνωση καιρού: Από το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, από τα νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου, τα νότια Επτάνησα, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, ο καιρός θα αρχίσει με λίγα σύννεφα και αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά γρήγορα τα σύννεφα θα πυκνώσουν και θα ακολουθήσουν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα κινηθούν πιο ανατολικά μέχρι και το μεσημέρι. Στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα ο καιρός θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια.

Από το μεσημέρι κι ενώ στα ανατολικά και τα νότια ο καιρός θα παραμείνει… ανοιξιάτικος και λιακάδα με λίγα σύννεφα, τοπικά αυξημένα σε περιοχές της Μακεδονίας. Στην Ήπειρο, στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, στις δυτικές, βορειοδυτικές περιοχές της Θεσσαλίας, μέχρι και τα βορειοδυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας ο καιρός θα γίνει ακόμα πιο άστατος. Θα υπάρχουν μπόρες και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.

Από τις βραδινές και μετέπειτα ώρες, οι βροχές και οι καταιγίδες στα βορειοδυτικά τμήματα προς το ξημέρωμα της Κυριακής θα ενταθούν και πάλι. Θα υπάρξει πολύ βροχή στις δυτικές βορειοδυτικές περιοχές και θα φτάσουν αυτές οι μπόρες και οι καταιγίδες μέχρι το ύψος δυτικής, βορειοδυτικής Πελοποννήσου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, μέχρι και τη δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει αίθριος και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τον καιρό να είναι αρκετά ζεστός για την εποχή. Τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής σχεδόν όλη η δυτική Ελλάδα θα δεχτεί έντονα καιρικά φαινόμενα, μπόρες βροχές και καταιγίδες και αρκετά ισχυρούς ανέμους.

Οι άνεμοι το πρωί θα φυσούν σε νότιες διευθύνσεις, φτάνοντας μέχρι και τα 5-6 μποφόρ. Προς το μεσημέρι, οι άνεμοι θα ενισχύονται και θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ, πρόσκαιρα μέχρι και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα θα κινηθεί από 4 βαθμούς σε κάποιες περιοχές της Μακεδονίας μέχρι και τους 23 με 24 βαθμούς.

Την Κυριακή, η δυτική Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκ νέου βροχοπτώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ καθώς θα κινούνται τα σύννεφα εντός της ημέρας και στην ανατολική Ελλάδα, οι βροχές και οι καταιγίδες που θα πέσουν στην υπόλοιπη χώρα θα είναι πιο εξασθενημένες. Και στην Αττική αναμένεται ο καιρός να γίνει άστατος μέσα στην ημέρα, κυρίως τις πρωινές, προμεσημβρινές ώρες με κάποιες τοπικές βροχές και καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα.

Παρά το γεγονός ότι στην Δυτική Ελλάδα οι βροχές θα συνεχίζονται εντός της ημέρας, στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν φτάνουν τα βροχοφόρα σύννεφα να δώσουν κάτι το ιδιαίτερο, με συνέπεια να μην υπάρξουν σχεδόν καθόλου βροχές. Οι νοτιάδες στην περιοχή θα φτάσουν τα 5-6 μποφόρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments