Πολιτική

Νίκος Φίλης: Άλλο ο επαγγελματίας τρομοκράτης και άλλο ο νέος που ρίχνει μολότοφ

Νίκος Φίλης: Άλλο ο επαγγελματίας τρομοκράτης και άλλο ο νέος που ρίχνει μολότοφ
Νίκος Φίλης: "Δεν πήγαν μπάχαλοι στην ΑΣΟΕΕ να την καταλάβουν".

Νίκος Φίλης: «Ο νέος, που κακώς, και πρέπει να το καταδικάσουμε, ρίχνει μια μολότοφ είναι άλλο πράγμα από τον εγκληματία τρομοκράτη ο οποίος μαζεύει όπλα και σχεδιάζει δολοφονίες. Ένας νέος που πετάει μια μολότοφ είναι μέρα με τη νύχτα με τον τρομοκράτη ο οποίος σχεδιάζει δολοφονίες”, δήλωσε σήμερα ο Νίκος Φίλης και συνέχισε: “Όταν βγαίνει η κυβέρνηση και συσχετίζει αυτά τα δύο φαινόμενα- μια εγκληματική δραστηριότητα συνωμοτών από τη μια πλευρά και ένα φαινόμενο που έχει μια έκταση στο χώρο της νεολαίας – προσφέρει κακή υπηρεσία στη δημοκρατία. Δημιουργεί ζωτικό χώρο στρατολογίας των τρομοκρατών. Είναι εγκληματική αυτή η πολιτική, είναι εγκληματική προπαγάνδα”.

“Λάθος η απόφαση της Συγκλήτου”

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ να κλείσει το πανεπιστήμιο ανέφερε πως έχει τη νόμιμη δυνατότητα να πάρει αυτήν την απόφαση. Χαρακτηριστικά είπε «Η Σύγκλητος είχε τη νόμιμη δυνατότητα να πάρει αυτή την απόφαση αλλά έχουμε και εμείς την πολιτική δυνατότητα να κρίνουμε πολιτικά την απόφαση. Ήταν λάθος απόφαση, ρίχνει λάδι στη φωτιά όταν μάλιστα η απόφαση αυτή λαμβάνεται παραμονές των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου».

Αναφορικά με τα υλικά που βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ σχολίασε ότι δεν είναι θετικό αλλά ότι δεν βρέθηκαν και όπλα. «Αν βρούμε όπλα κάπου αυτό είναι άντρο τρομοκρατίας βεβαίως άλλο αυτό δεν λέω ότι έπρεπε να υπάρχουν αυτά αλλά λεω ότι πρέπει να αποτιμούμε την πραγματική τους διάσταση γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να στείλουμε σε στρατολογία στην αντίπαλη πλευρά, στους τρομοκράτες, πολλούς νέους ανθρώπους» σχολίασε ο Νίκος Φίλης.

“Δεν πήγαν μπάχαλοι στην ΑΣΟΕΕ να την καταλάβουν”

«Υπάρχει δικαίωμα φοιτητικό να κάνει συνέλευση το οποίο μια απόφαση αιφνίδια, αναιτιολόγητη, αψυχολόγητη της Συγκλήτου το αμφισβητεί αυτό το δικαίωμα. Δεν πήγαν «μπάχαλοι» στην ΑΣΟΕΕ να την καταλάβουν. Η νομιμότητα κρίνεται και τυπικά και ουσιαστικά, η σκοπιμότητα; Ποια ήταν η σκοπιμότητα να ενταχθεί η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου σε μια στρατηγική έντασης; Είναι στρατηγική έντασης μια εβδομάδα πριν το Πολυτεχνείο όταν κλείνει η ΑΣΟΕΕ» και πρόσθεσε ότι «Έπρεπε η Σύγκλητος να μιλήσει με τους φοιτητές πριν πάρει απόφαση αιφνιδιαστική να κλείσει το ίδρυμα.Εμείς θέλουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, δεν θέλουμε κλειστά πανεπιστήμια» .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments