Ελλάδα

Δεκάδες συλλήψεις για παράνομο τζόγο στην Αθήνα

Δεκάδες συλλήψεις για παράνομο τζόγο στην Αθήνα
Ελληνική Αστυνομία: Οι αρχές προχωρούν χωρίς σταματημό στην πάταξη του παράνομου τζόγου, με τις τελευταίες σχετικές ανακοινώσεις να φέρνουν στη δημοσιότητα το "σαφάρι" που γίνεται σε όλη την Αθήνα.

Ελληνική Αστυνομία: Η πάταξη του παράνομου τζόγου στην πρωτεύουσα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με τις αρχές να φέρνουν στη δημοσιότητα κατασχέσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες σε χώρο παράνομων παιγνίων. Οι αρχές συγκεκριμένα κατέσχεσαν 31 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 4 τραπέζια χαρτοπαιγνίων, 6 επιτραπέζιες ρουλέτες, 1 ψηφιακή ρουλέτα και 12.915 ευρώ από χώρο όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια, συνολικά 87 άτομα. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο υπεύθυνοι, 13 υπάλληλοι και 72 πελάτες του καταστήματος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα, καθώς και για απείθεια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε την ώρα του ελέγχου και κατηγορείται για παραβάσεις των νόμων για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Από τον έλεγχο στο κατάστημα διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τριάντα πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές παράνομων τυχερών παιγνίων, συνδεδεμένοι σε server με δύο οθόνες και τέσσερις κεντρικές μονάδες, δύο οθόνες στους τοίχους και παιγνιομηχάνημα τύπου ρουλέτα. Επιπρόσθετα σε διαφορετικούς χώρους είχαν εγκατασταθεί τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια χαρτοπαιξίας, έξι επιτραπέζιες ρουλέτες και μια ψηφιακή.

Επιπρόσθετα οι χώροι του καταστήματος επιτηρούνταν από 25 κάμερες, συνδεδεμένες σε server, χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής, ενώ εξωτερικά του καταστήματος ήταν εγκατεστημένες άλλες δύο κάμερες.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 •  ηλεκτρονική ρουλέτα,
 • παιγνιομηχάνημα τύπου «ρουλέτα»,
 • (6) επιτραπέζιες ρουλέτες,
 • (4) τραπέζια χαρτοπαιξίας,
 • (31) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
 • (6) μονάδες κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή (server),
 • (4) οθόνες,
 • (27) ασύρματες κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης,
 • ταμειακή μηχανή,
 • πλήθος δεσμίδων καρτών χαρτοπαιξίας,
 • πλήθος μαρκών διαφόρων χρωμάτων και (12.915) ευρώ.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα παρελκόμενά τους, οι ρουλέτες, τα ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια, οι τράπουλες και οι πλαστικές μάρκες θα αποσταλούν για φύλαξη στις αποθήκες της ΔΔΔΥ, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Οι 32 σκληροί δίσκοι και οι 6 server θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments