Πολιτική

Υπόθεση Novartis: “Για εμένα δεν είναι σκάνδαλο η Novartis”, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φρουζής

Υπόθεση Novartis: “Για εμένα δεν είναι σκάνδαλο η Novartis”, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φρουζής
Υπόθεση Novartis: Ο Κωνσταντίνος Φρουζής ανέφερε πως για τον ίδιο η Novartis δεν αποτελεί σκάνδαλο, ενώ αναφέρθηκε και στο Harvard Project, τονίζοντας πως οι στόχοι του επιτεύχθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Υπόθεση Novartis: «Με ρωτάτε αν η Novartis είναι σκάνδαλο. Είναι σα να με ρωτάτε αν η ζωή είναι δύσκολη. Για εμένα, δεν ήταν σκάνδαλο», φέρεται να δήλωσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ενώπιον της προανακριτική επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Το θέμα της συνάντησης του Κωνσταντίνου Φρουζή με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη επανέφερε στην τρίτη ημέρα κατάθεσης του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον κ. Φρουζή να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, με τον ίδιο να τονίζει πως πήγε στην συνάντηση με δύο στόχους: να καταθέσει όσα ο ίδιος γνώριζε καθώς δεν είχε κληθεί έως τότε από καμία δικαστική αρχή και να ξεμπλοκαριστούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

«Η κουβέντα ήταν για να δώσω πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα» είπε ο κ. Φρουζής για να προσθέσει σε άλλο σημείο «αποκλειστικό αντικείμενο με την κυρία Τουλουπάκη ήταν τα 10 πολιτικά πρόσωπα» ενώ υποστήριξε πως η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς του είπε «θα έχεις ευνοϊκή μεταχείριση αρκεί να μου πεις γι αυτά τα πρόσωπα (σ.σ. τους 10 πολιτικούς)». Ο ίδιος τόνισε ότι του έκανε εντύπωση πως ο επίμαχος διάλογος δεν έγινε με τον ανακριτή αλλά με την εισαγγελέα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη απευθυνόμενη στον κ. Φρουζή του είπε: «Καλά με τα τόσα αρνητικά σε βάρος σας, μας εξηγείτε πως βγήκατε ο καλύτερος μάνατζερ της χρονιάς;» Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είπε ακόμα ότι το Harvard project λειτούργησε ελάχιστα ίσα ίσα για να διασφαλίσει την κυκλοφορία των φαρμάκων της Novartis. Είπε ακόμα πως νομίζει ότι συνεχίστηκε και αφότου αποχώρησε από τη Novartis. Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται επίσης να αρνήθηκε την ύπαρξη email προς τον Άδωνι Γεωργιάδη. Στο σημείο αυτό προκάλεσε την αντίδραση της κας Αυγέρη από τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία είπε: «Μα υπάρχουν δημοσιεύματα και το δηλώνει και ο ίδιος ο Γεωργιάδης. Τα email είχαν διαρρεύσει από την δικογραφία».

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη για την Ελένη Τουλουπάκη και τους 10 πολιτικούς αρχηγούς ο κ.Φρουζής είπε: «Οι πολιτικοί αντίπαλοι των 10 φαίνεται ότι σχεδίασαν και βρήκαν και τους προστατευόμενους μάρτυρες .Εργαλειοποιήθηκαν και αυτοί και εγώ για να στηθεί η σκευωρία. Εγώ ήμουν απαραίτητος στο σενάριο τους». Στη συνέχεια στην ερώτηση αν θεωρεί ότι η κυρία Τουλουπάκη ενεργούσε μόνη της ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis είπε «Δεν είχαμε προηγούμενα για να είναι αποτέλεσμα δική της εμπάθειας. Σίγουρα πίσω από τις ενέργειες της είναι πολιτικοί που ήθελαν να πλήξουν τους 10 πολιτικούς τους αντιπάλους».

Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε: «Έφυγα στενοχωρημένος από την Τουλουπάκη γιατί κατάλαβα με σαφήνεια ότι αν δεν καταθέσω όπως αυτή ήθελε δεν θα μου αποδευσμευόταν ποτέ ο λογαριασμός». Ο Κώστας Καραγκούνης από τη ΝΔ τον ρώτησε: «Στις συναντήσεις με πολιτικούς ήσασταν μόνος σας με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φαρμακοβιομηχάνων ή με την ανταγωνιστική Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχάνων;», με τον Φρουζή να απαντά πως: «Πάντα στις συναντήσεις ήμασταν περισσότεροι».

Για το Harvard project ο κ. Καραγκούνης ρώτησε αν οι δυο στόχοι που υπήρχαν επιτεύχθηκαν, δηλαδή, η έκδοση τιμών φαρμάκων μια φορά το χρόνο και η μέση χαμηλότερη τιμή δυο χωρών της ευρωζώνης, ο κ. Φρουζής φέρεται να απάντησε αρνητικά για την περίοδο Σαμαρά. «Δεν μπορέσαμε επί κυβέρνησης Σαμαρά να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Το καταφέραμε μετά επί ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Φρουζής αρνήθηκε να μιλήσει για πλεκτάνη, πρόσθεσε όμως πως θα ήθελε να έχουν φιλτράρει καλύτερα τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. Όσον αφορά τη συνάντηση του κ. Φρουζή με τον Αλέξη Τσίπρα, σε ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση εάν η συνάντηση αυτή έγινε για να τεθούν παράνομα αιτήματα, ο κ. Φρουζής απάντησε ότι δεν υποβλήθηκε κανένα παράνομο αίτημα στον κ. Τσίπρα και ότι έγινε στο πλαίσιο γνωριμίας και απόκτηση επαφής. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας όσα έχει πει ο κ. Φρουζής ανέφεραν ότι παρουσιάζεται αδίστακτος και κυνικός και πως παραδέχθηκε ότι ο Μανιαδάκης υπήρξε κάποια στιγμή συνεργάτης της Novartis.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments