Καιρός

Πρόγνωση καιρού: “Μας τα χαλάει” ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού: “Μας τα χαλάει” ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Δείτε τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό του Σαββατοκύριακου.

Πρόγνωση καιρού: Από τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης στα βορειοανατολικά τμήματα της Θράκης θα υπάρχουν ισχυρές μπόρες και καταιγίδες, Στα ηπειρωτικά της χώρας θα υπάρχει αρκετή συννεφιά, η οποία κατά τόπους ενδέχεται να φέρει κάποιες ψιχάλες και ασθενείς τοπικές βροχές με τη μορφή μπόρας. Το φαινόμενο αυτό θα είναι πιο εμφανές περισσότερο στην ανατολική Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, όπου ίσως μερικές τοπικές καταιγίδες. Η δυτική Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα, καθώς ίσως υπάρξουν κάποιες τοπικές ψιχάλες. Στην Ήπειρο ο καιρός θα «ανοίξει» περισσότερο και θα υπάρξουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι αρκετά καλύτερος, ενώ θα υπάρχει και ηλιοφάνεια τις πρώτες πρωινές, προμεσημβρινές ώρες.

Μέχρι και το απόγευμα, από τα ανατολικότερα τμήματα της Μακεδονίας μέχρι και τη Θράκη στις περισσότερες περιοχές θα διατηρηθούν οι μπόρες και οι καταιγίδες. Οι έντονες βροχές και καταιγίδες ενδέχεται να επηρεάσουν και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας πιο αργά το απόγευμα. Από την ανατολική Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα και τις περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, και στη δυτική κεντρική και βόρεια Κρήτη ο καιρός θα γίνεται ολοένα και πιο άστατος, καθώς θα υπάρχουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στα δυτικά ο καιρός θα παραμείνει ιδιαιτέρως καλός.

Κατά τις νυχτερινές ώρες, στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου Πελάγους και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, αλλά και ολόκληρη η Κρήτη, θα αντιμετωπίζουν περισσότερα φαινόμενα κακοκαιρίας, κατά τόπους πιο έντονα. Στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, δύσκολα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά θα υπάρχουν λίγες συννεφιές. Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις και θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί το πρωί από 3 βαθμούς στα ορεινά της χώρας έως και 16 στις Κυκλάδες, ενώ το μεσημέρι θα κυμανθεί από 13 έως και 24 στην Κρήτη.

Από το Σάββατο θα υπάρχει περισσότερη συννεφιά στη Βόρεια Ελλάδα κατά τις πρωινές ώρες, με κάποια τοπικά φαινόμενα, ενώ και στα δυτικά βορειοδυτικά θα υπάρχουν κάποιες βροχές πρόσκαιρου χαρακτήρα μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν σύννεφα πρόσκαιρα αυξημένα, με την Αττική να έχει αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3-4 και τοπικά έως και 5 μποφόρ.

Την Κυριακή μπαίνουμε σε μια «τροχιά» βροχών και καταιγίδων και πάλι στη δυτική Ελλάδα, όπου αναμένεται επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα. Από το μεσημέρι κι έπειτα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες δυτικές και ηπειρωτικές περιοχές. Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο νοτιάς, ο οποίος ενδέχεται να μεταφέρει και σκόνη στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και στο Ιόνιο, ενώ δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 7-8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη νοτιοανατολική και νησιωτική χώρα δύσκολα θα υπάρξει τίποτα το ιδιαίτερο την Κυριακή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments