Πολιτική

Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Σύσταση Επιτροπής για την αστυνομική βία

Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Σύσταση Επιτροπής για την αστυνομική βία
Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συστήνεται πενταμελής Επιτροπή για την παρακολούθηση περιστατικών αστυνομικής βίας.

Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Την σύσταση πενταμελούς Επιτροπής για την «τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων της Αστυνομίας»  αποφάσισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Νίκος Αλιβιζάτος. Επίσης θα μετέχουν οι Β. Χρήστου, επίκουρη καθηγήτρια συνταγματικού  δικαίου του ΕΚΠΑ καθώς και ο Β. Μάλλιος, διδάκτωρ Νομικής ΕΚΠΑ, εκπρόσωπος του Υπουργείου στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. (ΕΕΔΑ).

Υπενθυμίζεται πως ο Συνήγορος του Πολίτη, ως Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας (ΕΜΗΔΙΠΑ) στα Σώματα Ασφαλείας και τους υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης, δημοσιοποίησε την ειδική έκθεση για το χρονικό διάστημα 2017-2018, από την οποία προκύπτει ότι από τις υποθέσεις που χειρίστηκε, η συντριπτική πλειονότητα (290) αφορά πράξεις και παραλείψεις οργάνων της Ελληνικής Αστυνομίας και έξι υποθέσεις οργάνων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments