Ελλάδα

Διφθερίτιδα: Η ανακοίνωση του Παίδων για τον θάνατο του 8χρονου

Διφθερίτιδα: Η ανακοίνωση του Παίδων για τον θάνατο του 8χρονου
Διφθερίτιδα Με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας κάνει λόγο για "πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού" σχετικά με τον θάνατο του 8χρονου παιδιού από διφθερίτιδα.

Διφθερίτιδα: Ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας για τον θάνατο το 8χρονου παιδιού, που έχασε τη ζωή του την Τετάρτη από διφθερίτιδα, μια παιδική ασθένεια που έχει εξαφανισθεί από τον υγειονομικό χάρτη λόγω των εμβολιασμών. Αυτό είναι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα ύστερα από 28 χρόνια.

Η ανακοίνωση του νοσηλευτικού ιδρύματος αναφέρει τα εξής:

«Στις 22/11/2019 προσήλθε στο  ΓΝΠΑ “Π. & Α. Κυριακού” ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή. Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, η οκτάχρονη είχε λάβει μόνο τις δύο από τις πέντε δόσεις του συνδυασμένου εμβολίου DTaP που προστατεύει από τον τέτανο, την διφθερίτιδα και τον κοκκύτη. Επίσης, δεν είχε εμβολιαστεί για κανένα άλλο μολυσματικό νόσημα, όπως ορίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών στη χώρα μας. Έτσι, το παιδί μολύνθηκε από το τοξινογόνο κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments