Κόσμος

Βουλγαρία: Δύο νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο

Βουλγαρία: Δύο νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο
Βουλγαρία: Πυρκαγιά σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο της Σόφιας προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων και την μεταφορά αρκετών ασθενών.

Βουλγαρία: Τον θάνατο δύο ανθρώπων προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Πιρογκόφ στη βουλγαρική πρωτεύουσα. Οι δύο νεκροί ηλικίας 55 και 68 ετών έχασαν τη ζωή τους καθώς δεν πρόλαβαν να βγουν από το κτίριο, με τη φωτιά να παίρνει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από μονάδα εντατικής θεραπείας, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να μεταφέρει 100 ασθενείς σε άλλα νοσοκομειακά κέντρα. 

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ξέσπασε σε έναν από τους χώρους του νοσοκομείου και η επιχείρηση κατάσβεσής της ήταν άμεση. Ο θάλαμος από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά είναι η μονάδα εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την μέχρι στιγμής έρευνα του αρμόδιου τμήματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ ο αριθμός των ασθενών που μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές υγείας είναι περίπου 100 άτομα.

Ο γενικός εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων. Ο καθηγητής του νοσοκομείου Γκαμπρόφσκι δήλωσε ότι πολλοί από τους ασθενείς στο θάλαμο απ΄ όπου φέρεται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά λαμβάνουν θεραπεία οξυγόνου και είναι φυσιολογικό τα επίπεδα του οξυγόνου να είναι υψηλότερα μέσα σ’ αυτόν. Απέρριψε, όμως, τις φήμες για δυσλειτουργία του συστήματος. Οι αρχές εξετάζουν τα μέτρα ασφαλείας και πυρόσβεσης του νοσοκομείου, τα οποία εκ του αποτελέσματος δεν λειτούργησαν σωστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments