Ελλάδα

Cyber Monday 2019: Ημέρα εκπτώσεων στο Διαδίκτυο – Τι πρέπει να προσέξετε

Cyber Monday 2019: Ημέρα εκπτώσεων στο Διαδίκτυο – Τι πρέπει να προσέξετε
Cyber Monday 2019: H "ηλεκτρονική Δευτέρα" ξεκίνησε το 2005 και πέφτει πάντα τη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. 

Cyber Monday 2019: Μετά την Black Friday, στην οποία παραδοσιακά οι προσφορές γίνονται μόνο για αγορές από τα καταστήματα με φυσική παρουσία, έφτασε σήμερα η Cyber Monday. Πρόκειται για διαδικτυακές προσφορές κυρίως σε ηλεκτρονικά είδη. Η Cyber Monday ξεκίνησε το 2005 και πέφτει τη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Στις περισσότερες χώρες, οι προσφορές αρχίζουν συνήθως στις 12 τα ξημερώματα της Δευτέρας ωστόσο κάποια online καταστήματα ξεκινούν τις προσφορές τους από το απόγευμα της Κυριακής. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο οι προσφορές παρατείνονται έως και μια εβδομάδα «δημιουργώντας» ουσιαστικά τη… Cyber Week.

Στην Ελλάδα η Cyber Monday δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η Black Friday. Οι περισσότερες επιχειρήσεις που συμμετέχουν, ουσιαστικά παρατείνουν για μερικές μέρες ακόμα, τις προσφορές που ήδη είχαν για τη Black Friday.

Cyber Monday 2019: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Εάν δε γνωρίζετε ένα κατάστημα και θέλετε να παραγγείλετε από αυτό, τότε πρέπει πρώτα να κάνετε μία μικρή διαδικτυακή έρευνα. Κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα, οφείλει να παρέχει στους καταναλωτές σε ευδιάκριτο σημείο το είδος και το όνομα της επιχείρησης, την έδρα της και τα διαθέσιμα στοιχεία επικοινωνίας με αυτή. Πρέπει να είστε προσεκτικοί ότι το προϊόν που επιλέγετε μέσω φωτογραφιών σ’ ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι σίγουρα αυτό που ψάχνετε.

Διαβάστε:

  • τους όρους χρήσης και αγοράς, που πρέπει να υπάρχουν σε εμφανές σημείο στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος
  • πότε θα λάβετε το προϊόν από την ημέρα παραγγελίας του ανάλογα και με τη διαθεσιμότητά του
  • την πολιτική επιστροφών
  • τους τρόπους πληρωμής
  • το κόστος των μεταφορικών
  • την πολιτική ακύρωσης κ.λ.π.

Βεβαιωθείτε ότι η σελίδα πληρωμής του καταστήματος χρησιμοποιεί τεχνολογία κρυπτογράφησης SSL (Secure Sockets Layer). Όταν φτάσει η στιγμή της πληρωμής, η διεύθυνση της ιστοσελίδας πρέπει να ξεκινά με https:// και όχι απλά με http://. Επίσης, στο κάτω δεξί μέρος του περιηγητή http://www.saferinternet.gr θα πρέπει να υπάρχει ένα λουκετάκι.

Προσωπικά δεδομένα

Οφείλεται να διαβάσετε την πολιτική του καταστήματος για τη συλλογή των προσωπικών δεδομένων, και συγκεκριμένα, ποιες πληροφορίες αποθηκεύονται κατά την ηλεκτρονική συναλλαγή και πώς χρησιμοποιούνται. Το κατάστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία σας για την αποστολή διαφημιστικών προσφορών ή άλλων ενημερωτικών μηνυμάτων, με την προϋπόθεση ότι σας ενημερώνει και το δηλώνει ξεκάθαρα εξ αρχής στους όρους του. Επίσης, το κατάστημα πρέπει απαραίτητα να σου παρέχει τη δυνατότητα κάθε φορά να επιλέγετε εάν επιθυμείς να διακόψετε οποιαδήποτε τέτοια επικοινωνία.

Με την ολοκλήρωση της αγοράς σας, θα πρέπει να λάβετε επιβεβαίωση της παραγγελίας σας από το ηλεκτρονικό κατάστημα, η οποία συνήθως αποστέλνεται με e-mail. Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναγράφονται τα σημαντικά στοιχεία της συναλλαγής, όπως ο αριθμός παραγγελίας, περιγραφή του προϊόντος που παραγγείλατε, ο χρόνος και ο τρόπος παράδοσης. Εάν δε λάβετε κάποιο μήνυμα επιβεβαίωσης, καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με το κατάστημα από το οποίο πραγματοποιήσατε την παραγγελία σας, για να δείτε εάν υπήρξε κάποιο θέμα.

Εάν έχει παρέλθει ο προκαθορισμένος χρόνος παράδοσης του προϊόντος και δεν το έχετε παραλάβει επικοινώνηστε με το ηλεκτρονικό κατάστημα. Μόλις παραλάβετε το προϊόν, έλεγξτε το προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι παραλάβατε ακριβώς αυτό που είχατε παραγγείλει χωρίς κάποιο ελάττωμα. Μαζί με το προϊόν θα πρέπει να υπάρχει το παραστατικό αγοράς (απόδειξη ή τιμολόγιο) με την επωνυμία του ηλεκτρονικού καταστήματος από το οποίο παραγγείλατε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments