Διεθνή

Amazon: Αποσύρει τα στολίδια με θέμα το Άουσβιτς που προκάλεσαν αντιδράσεις

Amazon: Αποσύρει τα στολίδια με θέμα το Άουσβιτς που προκάλεσαν αντιδράσεις
Amazon: Μετά τις αντιδράσεις ήρθε και η... δική του αντίδραση.

Amazon: Το Amazon απέσυρε μια σειρά από χριστουγεννιάτικα στολίδια με θεματολογία το Άουσβιτς. Οι εικόνες αφορούσαν ένα πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η κίνηση αυτή ακολούθησε ένα tweet από το Μουσείο του Άουσβιτς που καλούσε να αποσυρθούν τα ντροπιαστικά και προσβλητικά προϊόντα. Τα προϊόντα ήταν στολίδια για Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα ανοιχτήρι και ένα mouse pad.

Οι σκηνές που απεικονίζονταν ήταν τα εκατομμύρια άνθρωποι που πέθαναν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα προϊόντα είχαν εικόνες από το Άουσβιτς και ανάμεσα σε αυτές εικόνες από τα τρένα που μετέφεραν Εβραίους, τους φράχτες και τα κτίρια που ήταν φυλακισμένοι. Το μουσείο του Άουσβιτς έκανε αργότερα άλλο ένα tweet για να ευχαριστήσει τους χρήστες που ανταποκρίθηκαν και αντέδρασαν με αποτέλεσμα τα στολίδια να αποσυρθούν, αφού το ποστ είχε χιλιάδες retweet. Επανήλθε όμως λέγοντας πως δυστυχώς δεν έχει τελειώσει αφού ανακάλυψε και τα υπόλοιπα προϊόντα με την ίδια θεματολογία που υπήρχαν ακόμα εκεί.

Το ίδιο το Amazon αργότερα ανακοίνωσε πως τα προϊόντα αποσύρθηκαν και ανέφερε πως “οι χρήστες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και όσοι δε το κάνουν θα υποστούν τις συνέπειες, οι οποίες μπορεί να είναι ακόμα και κλείσιμο του λογαριασμού”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments