Video

Έτσι καταστρέφουν οι δήμοι τα αυτοκίνητα μας [vid]

Έτσι καταστρέφουν οι δήμοι τα αυτοκίνητα μας [vid]
Οι ελληνικοί δρόμοι είναι γεμάτοι από λακκούβες και «σαμαράκι», τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο αυτοκίνητο.

Όλοι οι οδηγοί γνωρίζουν πως οι δρόμοι στη χώρα μας δεν είναι και αρκετά καλής ποιότητας, είναι γεμάτοι λακκούβες, ενώ σε πολλά σημεία οι εκάστοτε δήμοι έχουν τοποθετήσει «σαμαράκι». Προφανώς τα περάσματα από τέτοια σημεία ταλαιπωρούν το αυτοκίνητο μας με διάφορους τρόπους, όπως είναι για παράδειγμα η πρόωρη φθορά σε ζάντες, ελαστικά, ανάρτηση και πλαίσιο. Ωστόσο, καλό θα ήταν να έχουμε μια εικόνα του τι συμβαίνει όταν το όχημα μας περνάει με ταχύτητα από τέτοια σημεία ή εμπόδια.

Ένα αρκετά ενδιαφέρον βίντεο από την Αμερική μας δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο τι ακριβώς συμβαίνει στο αυτοκίνητό μας, όταν περνάει ένα «σαμαράκι». Για τις ανάγκες της δοκιμής έχει χρησιμοποιηθεί μια παλιά Mercedes E-Class, από την οποία έχουν αφαιρεθεί πολλά τμήματα για να φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται η ανάρτηση και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Όπως θα αντιληφθείτε, η μεγαλύτερη καταπόνηση της ανάρτησης και των ελαστικών συμβαίνει όταν κατά τη διάρκεια της προσπέλασης «μπλοκάρουμε» με δύναμη τα φρένα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments