Ελλάδα

Poundland: Έρχεται στην Ελλάδα η γνωστή αλυσίδα σούπερμαρκετ

Poundland: Έρχεται στην Ελλάδα η γνωστή αλυσίδα σούπερμαρκετ
Poundland: Τα λεγόμενα "σούπερμαρκετ των φτωχών" φιλοδοξούν να έρθουν στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής εταιρείας Pepco.

Poundland: Η Poundland είναι μια μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων που έχει κερδίσει τον τίτλο του “σούπερμαρκετ των φτωχών”. Σύμφωνα με τους Financial Times η γνωστή εταιρία θέλει να έρθει στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής Pepco. Από την αρχή του 2019 έχει ανοίξει 300 νέα καταστήματα στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, έχοντας ως στόχο τον τριπλασιασμό των πωλήσεων και των κερδών σε βάθος δεκαετίας.

«Υπάρχουν πολλοί πελάτες που θα ήθελαν τις προσφορές μας, επειδή η αγορά του εκπτωτικού λιανεμπορίου είναι λιγότερο ανεπτυγμένη στην περιοχή» δήλωσε ο Άντι Μποντ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Poundland. Η βρετανική εταιρεία ιδρύθηκε το 1990 και δραστηριοποιείται στον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών και του λιανεμπορίου. Το βασικό μότο της εταιρίας «όλα μια λίρα». Ωστόσο η Poundland από φέτος το καλοκαίρι έχει αλλάξει την τιμολογιακή της πολιτική σε μια γκάμα που ξεκινά κάτω από τη μια λίρα, στις 50 πένες, φθάνοντας ωστόσο και ως τις 4 λίρες.

Ποια είναι η Pepco

Η θυγατρική Pepco ειδικεύεται στα είδη ένδυσης και οικιακής χρήσης, παρέχοντας τα προϊόντά της σε ιδιαιτέρως ανταγωνιστικές τιμές. Μάλιστα, εκτός της Ελλάδας, στόχος της εταιρείας είναι η δραστηριοποίηση και στη γειτονική Ιταλία.Μάλιστα τα βρετανικά δημοσιεύματα τοποθετούν την απόσχιση ή πώληση της Pepco σε βάθος διετίας. Σήμερα η Pepco εμφανίζεται οικονομικά ανεξάρτητη από τη μητρική της και σύμφωνα με τους F.T έχει επιτύχει την αναχρηματοδότηση των χρεών της, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πέρυσι, η Pepco εμφάνισε EBITDA 325 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 3,4 δισ. ευρώ.

Η Pepco έχει παρουσία με 1800 καταστήματα σε έντεκα χώρες όπως Πολωνία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Τσεχία καθώς και 100 καταστήματα με την επωνυμία Dealzσε Ιρλανδία, Πολωνία και Ισπανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments