Διεθνή

Λιβύη – Φαγιέζ αλ Σαράτζ: “Κενές οι απειλές του Χαφτάρ”

Λιβύη – Φαγιέζ αλ Σαράτζ: “Κενές οι απειλές του Χαφτάρ”
Λιβύη: "Κενές" χαρακτήρισε τις απειλές για την κατάληψη της Τρίπολης ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Λιβύη: «Κενές απειλές» χαρακτήρισε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ την εντολή κατάληψης της Τρίπολης, από τον στρατάρχη Χαφτάρ. Ο Λίβυος πρωθυπουργός έκρινε σκόπιμο να απευθυνθεί σε διάγγελμά του στους πολίτες.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ώρες υπήρχαν πληροφορίες για προγραμματισμένο ταξίδι του στην Τουρκία τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να τίθενται ερωτήματα, αφού ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Χαφτάρ φαίνεται ότι συνεχίζει να προελαύνει σε περιοχές της Τρίπολης.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Λίβυος στρατάρχης, Χαλίφα Χαφτάρ, κάλεσε τις δυνάμεις του να προωθηθούν προς το κέντρο της Τρίπολης, μέσω ομιλίας του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya. Συγκεκριμένα, ζήτησε την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκκένωση των κτιρίων και την αποχώρηση των διπλωματικών αποστολών όλων των ξένων χωρών από την Τρίπολη, ενώ παράλληλα έδωσε εντολή στις δυνάμεις του να αναπτυχθούν στα περίχωρα της πόλης και να προχωρήσουν σε εισβολή μόλις λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες.

«Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός είναι, αναπόφευκτα, νικητής στη μάχη της Τρίπολης. Καλούμε τις μονάδες που προχωρούν προς την Τρίπολη να συμμορφώνονται με τους δεσμευτικούς κανόνες. Καλούμε τους αγωνιστές που μάχονται ενάντια στο στρατό μας να παραμείνουν στα σπίτια τους και θα είναι ασφαλείς», δήλωσε ο Χαφτάρ σε τηλεοπτικό του μήνυμα, που μεταδόθηκε από το δίκτυο Al Arabiya.

Οι εξελίξεις στη Λιβύη είναι ραγδαίες και θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να προκαλέσουν συνέπειες σε πολλά επίπεδα και ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας με τη συμφωνία που σύναψε η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Τουρκία, για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. Μόλις χθες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κατά τη Σύνοδο Κορυφής, καταδίκασε τις ενέργειες της Άγκυρας, και χαρακτήρισε «παράνομη» και εκτός θαλάσσιου δικαίου τη συμφωνία που υπέγραψε η τουρκική ηγεσία, με την κυβέρνηση της Τρίπολης. Μία κυβέρνηση που χαρακτηρίστηκε «παράνομη» από τον ίδιο τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής και που μετά τις ενέργειες του στρατάρχη Χαφτάρ, ενδέχεται να καταπέσει βιαίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments