Αθλητισμός

“El Clasico”: Άρχισαν τα “όργανα” – Διαδηλωτές έξω από το “Καμπ Νου” [pics]

“El Clasico”: Άρχισαν τα “όργανα” – Διαδηλωτές έξω από το “Καμπ Νου” [pics]
"El Clasico": Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Καμπ Νου αλλά και σε ολόκληρη την Καταλονία εν όψει του αγώνα μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης - Έχουν συγκεντρωθεί διαδηλωτές έξω από το γήπεδο.

“El Clasico“: Μαζική κινητοποίηση έχει ανακοινωθεί από το “Δημοκρατκό Τσουνάμι” που διοργανώνει τις “Πορείες για την Ελευθερία” στην Καταλονία, εν όψει του Μπαρτσελόνα – Ρεάλ. Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του clasico, αρκετός κόσμος μαζεύτηκε έξω από το “Καμπ Νου” με σκοπό να περάσει στους θεατές στο γήπεδο, αλλά κυρίως στους περισσότερους από τα 600 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο το μήνυμά του: “Spain, Sit and Talk (Ισπανία, κάτσε και μίλησε)”.

Υπό τον φόβο επεισοδίων, περισσότεροι από 3.000 υπάλληλοι ιδιωτικής και δημόσιας ασφάλειας θα έχουν υπό την επίβλεψή τους το παιχνίδι για να αποτραπεί οποιαδήποτε κατάσταση, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα ισπανικά δεδομένα. Σύμφωνα με φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, έχουν… επιστρατευτεί ακόμα και υδροφόρες αντιμετώπισης ταραχών. 

Το ματς

Το ντέρμπι διεξάγεται κάτω από περίεργες συνθήκες, καθώς όπως είναι γνωστό, η κατάσταση τους τελευταίους μήνες στην Καταλονία είναι ιδιαίτερα ταραχώδης. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος που αναβλήθηκε εξαρχής το ματς, στις 26/10, όταν η κατάσταση ήταν τεταμένη, λόγω της καταδίκης σε φυλάκιση εννέα αυτονομιστών ηγετών. Στο αποψινό παιχνίδι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, με τις αποστολές των δύο ομάδων να αναχωρούν μαζί από το ίδιο ξενοδοχείο για το «Καμπ Νου» προς αποφυγή εντάσεων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Μπαρτσελόνα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από τις ενοχλήσεις του Αρτούρ και ο Ερνέστο Βαλβέρδε ποντάρει πολλά στην προσωπικότητα και την ικανότητα του Λιονέλ Μέσι. Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μαρσέλο και Αζάρ, αλλά έχει στη διάθεσή του τον Μεντί, ο οποίος λογικά θα είναι στο αρχικό σχήμα, αλλά και τον Κασεμίρο, ο οποίος ξεκουράστηκε την περασμένη Κυριακή κόντρα στη Βαλένθια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments