Λιονέλ Μέσι

Λιονέλ Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι είναι Αργεντινός διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στην θέση του επιθετικού με την Μπαρτσελόνα και την εθνική Αργεντινής.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «La Pulga» έχει λάβει πολλαπλές βραβεύσεις, θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης της Πριμέρα Ντιβιζιόν και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στη διάρκεια μίας σεζόν και δεύτερος καλύτερος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ, διοργάνωση στην οποία έχει τερματίσει πρώτος σκόρερ τέσσερις συνεχόμενες σεζόν. Είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα σύμφωνα με την IFFHS και ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας σε διάστημα ενός ημερολογιακού έτους.

Αγωνιζόταν με την Νιούελς Ολντ Μπόις στην Αργεντινή προτού μετακομίσει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα σε ηλικία 13 ετών. Μεταξύ των αρκετών τίτλων που έχει κατακτήσει, περιλαμβάνονται τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, εφτά Πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο U-20. Είναι έτσι ο αλλοδαπός ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της Μπαρτσελόνα (25 τίτλοι τον Αύγουστο 2015).

  • Χάρη στις επιδόσεις του, ο Μέσι αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα από το περιοδικό World Soccer και καλύτερος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία 20 χρόνια από την ΟΥΕΦΑ.
  • Έχοντας λάβει 6 φορές τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς στον κόσμο από τη ΦΙΦΑ (συνεχόμενες 2009 με 2012, το 2015 και το 2019).
  • Aλλες 2 τον επιπλέον για την Ευρώπη της ΟΥΕΦΑ (2009 και 2015), από μία δε του πολυτιμότερου σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2014) και Κόπα Αμέρικα (2015).
  • O Μέσι είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ατομικές διακρίσεις στην ιστορία του αθλήματος.

Λιονέλ Μέσι σχετικές ειδήσεις:

  • Επεισόδιο και ξύλο με τον Μέσι

    Επεισόδιο και ξύλο με τον Μέσι

    Μέσι: Έξαλλος με την Εθνική ομάδα της Βολιβίας ο διεθνής άσσος. Μεσολάβησαν οι ψυχραιμότεροι για να σταματήσει το επεισόδιο.

    Επεισόδιο και ξύλο με τον Μέσι
  • Καβάνι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι πρώτες δηλώσεις του «Ελ Ματαδόρ» μετά τη μεταγραφή

    Οι πρώτες δηλώσεις του Καβάνι ως «κόκκινος διάβολος» - Τον έπεισε ο Σόλσκιερ

    Καβάνι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Κόκκινος διάβολος» είναι από χθες ο Ουρουγουανός σέντερ φορ. Τι είπε στις πρώτες δηλώσεις του.

    Καβάνι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι πρώτες δηλώσεις του «Ελ Ματαδόρ» μετά τη μεταγραφή
  • Λιονέλ Μέσι: Είναι οριστικό – Μένει στην Μπαρτσελόνα

    Είναι οριστικό - Ο Μέσι μένει στην Μπαρτσελόνα

    Λιονέλ Μέσι: Ο Αργεντινός σταρ αποφάσισε να μείνει στην ομάδα της καρδιάς του και να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του. Δεν είναι ευτυχισμένος πια στην Μπαρτσελόνα, όπως εξήγησε, και ο λόγος που δεν φεύγει είναι ότι δεν ήθελε να πάει τον σύλλογο της Βαρκελώνης στα δικαστήρια.

    Λιονέλ Μέσι: Είναι οριστικό – Μένει στην Μπαρτσελόνα
  • Λιονέλ Μέσι: «Δεν ισχύει η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων ευρώ» – «Πυρά» στη La Liga

    Λιονέλ Μέσι: «Δεν ισχύει η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων ευρώ» - «Πυρά» στη La Liga

    Λιονέλ Μέσι: O πατέρας του Αργεντινού σταρ έστειλε επίσημη επιστολή στη La Liga, την οποία κατηγορεί ότι μεροληπτεί υπέρ της Μπαρτσελόνα και τονίζει ότι η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων δεν ισχύει πια.

    Λιονέλ Μέσι: «Δεν ισχύει η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων ευρώ» – «Πυρά» στη La Liga
  • Ολική ανατροπή για τον Μέσι

    Ολική ανατροπή για τον Μέσι

    Μέσι Μπαρτσελόνα: Δημοσιογράφος από την Αργεντινή εκτιμά ότι οι πιθανότητες παραμονής του στην ομάδα έχουν αυξηθεί.

    Ολική ανατροπή για τον Μέσι
  • Ανατροπή με Μέσι στη Μπαρτσελόνα

    Ανατροπή με Μέσι στη Μπαρτσελόνα

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχει μια μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση του Λιονέλ Μέσι και στην πρόθεση του να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα.

    Ανατροπή με Μέσι στη Μπαρτσελόνα
  • Λιονέλ Μέσι: Δεν πήγε στην «πρώτη» της Μπαρτσελόνα

    Ο Μέσι δεν πήγε στην «πρώτη» της Μπαρτσελόνα

    Λιονέλ Μέσι: Ο Αργεντινός σταρ κάνει τα πάντα για να δείξει ότι είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει από την ομάδα με την οποία έχει συνδεθεί για πάντα το όνομά του.

    Λιονέλ Μέσι: Δεν πήγε στην «πρώτη» της Μπαρτσελόνα