Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έτσι το απόλυτο ντέρμπι έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Μάλλον δε θα θυμούνται για πολύ οι φίλοι των δύο ομάδων το σημερινό κλάσικο αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Αυτό έχει να συμβεί από το μακρινό Νοέμβριο του 2002 και από τότε μεσολάβησαν μεταξύ τους 49 παιχνίδια.

Το ματς είχε λίγες κλασικές ευκαιρίες για γκολ, πολλή τακτική και υπεροχή της Ρεάλ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με το 0–0 στο φινάλε να αφήνει μάλλον και τις δύο ευχαριστημένες, καθώς η ομάδα του Βαλβέρδε και του Ζιντάν εξακολουθούν να συγκατοικούν στην κορυφή αυξάνοντας μάλιστα σε πέντε βαθμούς την απόστασή τους από την Σεβίλλη.

Το παιχνίδι

Η Μπαρτσελόνα επιχείρησε να επιβάλλει το ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά του Clasico μέσω της κατοχής της μπάλας όμως δεν τα κατάφερε και μάλιστα ανήκε στην Ρεάλ η πρώτη καλή φάση του αγώνα στο 10′. Ο Ίσκο πέρασε με μαεστρικό τρόπο τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Πικέ και τροφοδότησε τον Μπενζεμά, με το γυριστό σουτ του Γάλλου στράικερ με το αριστερό να βρίσκει τον Τερ Στέγκεν σε ετοιμότητα.

 Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη συμπλήρωση του ημιώρου, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν κυριάρχησε. Όχι μόνο κράτησε μακριά από την περιοχή της κάθε απειλή, όχι μόνο κέρδισε κατά κράτος τη μάχη στο χώρο του κέντρου αλλά έγινε ιδιαίτερα απειλητική για τους Καταλανούς, με πολλούς τρόπους: σέντρες, σουτ εκτός περιοχής, πλαγιοκοπήσεις.Στο 17′ άγγιξε το γκολ, όταν ο Πικέ χρειάστηκε να απομακρύνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή μετά την κεφαλιά του Καζεμίρο, ενώ στο 26′ χρειάστηκε διπλή επέμβαση του Τερ Στέγκεν: αρχικά ο Γερμανός κίπερ έδιωξε με το δεξί πόδι το γύρισμα της μπάλας από τα δεξιά από τον Μπενζεμά ενώ στη συνέχεια απέκρουσε στην αριστερή του γωνία το μακρινό σουτ του Βαλβέρδε.

Η πρώτη δυνατή αντίδραση της Μπαρτσελόνα στην έντονη πίεση που της άσκησε η Ρεάλ ήρθε στο 31′, όταν και έχασε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία για γκολ. Ο Τζόρντι Άλμπα βγήκε από τα αριστερά και έκανε τη σέντρα, ο Κουρτουά έδιωξε με γροθιές και ο Μέσι έκανε το σουτ πάνω στην κίνηση, όντας πίσω από το σημείο του πέναλτι, για να υποχρεώσει τον Ράμος να διώξει μέσα από τη μικρή περιοχή!

Μετά τη φάση αυτή, ακολούθησαν δύο καλά σουτ για λογαριασμό της Ρεάλ από τους Βαλβέρδε και Κρόος που προβλημάτισαν τον Τερ Στέγκεν (12 τελικές προσπάθειες για την Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο 45λεπτο, ο μεγαλύτερος αριθμός για τους μερένγκες σε πρώτο ημίχρονο αγώνα στο Καμπ Νόου από τη σεζόν 2003-04 και μετά), με την ομάδα του Βαλβέρδε με τη σειρά της να έχει τη δική της καλή στιγμή στο 41′. Ο Μέσι (ο μοναδικός που δεν κατάφεραν να εξουδετερώσουν οι Μαδριλένοι στο πρώτο ημίχρονο) έβγαλε ιαγώνια ψηλοκρεμαστή μπαλιά για τον Τζόρντι Άλμπα, ο αριστερός μπακ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ρεάλ και έκανε το σουτ πάνω στην κίνηση και η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το ματς στο 0-0 και την Ρεάλ να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις καθώς δημιούργησε περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή και ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του 45λεπτου. Φτωχό σε θέαμα ήταν το πρώτο 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα μηδέν σουτ προς την εστία είτε της Μπαρτσελόνα είτε της Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι συνέχισαν πάντως να δείχνουν καλύτερη εικόνα σε σχέση με τους αντιπάλους τους μέσω ελέγχου του ρυθμού, με την Μπαρτσελόνα να προσπαθεί κυρίως να χτυπήσει μέσω γρήγορων μεταβάσεων από την άμυνα στην επίθεσή της.

Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε ουσιαστικά στο 68′, με τον Βαλβέρδε να καταπίνει το γήπεδο με φοβερό σπριντ και να στρώνει τη μπάλα στον Μπέιλ, με το σουτ του Ουαλού μέσα από την περιοχή να είναι άστοχο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπέιλ ήταν εκ νέου πρωταγωνιστής στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ αλλά η χαρά του δεν κράτησε για πολύ, με το γκολ να ακυρώνεται καθώς ο Μεντί -που του έβγαλε την πάσα- ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα που τον τροφοδότησε ο Βαράν.

Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήρθε στο 74′, με το φαλτσαριστό σουτ του Σουάρες να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κουρτουά ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ουρουγουανού στο 87′ μετά από ένα δεκάλεπτο όπου το Clasico είχε χάσει το ρυθμό του, με τα φάουλ και τα νεύρα να κυριαρχούν. Aυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες, καθώς στα τελευταία λεπτά και οι δύο έπαιξαν συντηρητικά και χωρίς ρίσκο για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες κάποιου λάθους, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των μπλαουγκράνα και των μερένγκες μέχρι το οριστικό φινάλε.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (56′ Βιδάλ), Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Ντε Γιονγκ, Μέσι, Σουάρες, Γκριεζμάν (83′ Φάτι)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μεντί, Καζεμίρο, Βαλβέρδε (80′ Μόντριτς), Κρόος, Μπέιλ, Μπενζεμά, Ίσκο (80′ Ροντρίγκο)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments