Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Επίδειξη ισχύος κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Επίδειξη ισχύος κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Εντυπωσιακός ήταν για ακόμη μια φορά επικρατώντας 2-0 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ στην πρεμιέρα του στο Mubadala World Tennis Championship του Άμπου Ντάμπι.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ιδανικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Mubadala World Tennis Championship και το  Άμπου Ντάμπι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Λίγο καιρό μετά τον θρίαμβό του στο Λονδίνο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών νίκησε με 6-3, 6-4 σε 68 λεπτά τον 22χρονο Ρώσο (No.23) και έκλεισε ραντεβού αύριο (15:00) με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην τετράδα του φιλικού τουρνουά.

Εκτός των άλλων, ο Στέφανος πήρε και μια μίνι ρεβάνς κόντρα στον Ρούμπλεφ, που τον είχε υποχρεώσει σε οδυνηρή ήττα στον πρώτο γύρο του US Open τον περασμένο Αύγουστο. Μπορεί η διοργάνωση να είναι φιλική, ωστόσο ο Τσιτσιπάς είχε την ευκαιρία να δείξει ότι είναι έτοιμος εν όψει της νέας σεζόν, που θα ξεκινήσει για εκείνον με το ATP Cup στις 3 Ιανουαρίου. Στο άλλο ματς της τετράδας θα αναμετρηθεί ο Ράφα Ναδάλ με τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Χιόν Τσανγκ και τον Καρέν Χατσάνοφ. Το πρόγραμμα της ημέρας κλείνει με τη μονομαχία της Μαρία Σαράποβα με την Άιλα Τομλγιάνοβιτς στις 18:00, που πήρε τη θέση της Αμάντα Ανισίμοβα.

H χρονιά της καθιέρωσης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε σπουδαία πράγματα μέσα στο 2019, βρίσκεται σταθερά από τις αρχές Απριλίου μέσα στο Top10 και με τους βαθμούς που κατάφερε να μαζέψει το τελευταίο δίμηνο στοχεύει πιο ψηλά από το Νο6 στο οποίο έκλεισε τη φετινή σεζόν. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι απέδειξε πως ανήκει στους κορυφαίους τενίστες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στα κορτ. Μετά τη νίκη του στον τελικό του Λονδίνο πρόσθεσε κάτι παραπάνω από 2,6 εκατομμύρια δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό αλλά και πολύτιμους βαθμούς στην φαρέτρα του για τη νέα σεζόν.

Για την ακρίβεια οι δύο νίκες του στο Round Robin, η επικράτησή του επί του Φέντερερ και η νίκη του στον τελικό του πρόσθεσαν 1300 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη και έφτασε στους 5.300. Φέτος ο Έλληνας τενίστας αγωνίστηκε σε 27 τουρνουά της ATP μέσα στη σεζόν. Στα οποία μέτρησε 54 νίκες και 25 ήττες. Ο μοναδικός που είχε περισσότερες νίκες ήταν ο Μεντβέντεβ που έκλεισε τη χρονιά με 59, ενώ μαζί με τον Τσιτσιπά 54 νίκες είχε και ο Τζόκοβιτς. Φέντερερ και Ναδάλ είχαν 53 και 52 αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments