Πολιτισμός

Γιώργος Λάνθιμος: Έτοιμος να σκηνοθετήσει «στοιχειωμένο» μεταφυσικό θρίλερ

Γιώργος Λάνθιμος: Έτοιμος να σκηνοθετήσει «στοιχειωμένο» μεταφυσικό θρίλερ
Γιώργος Λάνθιμος: Ο βραβευμένος σκηνοθέτης θα καταπιαστεί με την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «The Hawkline Monster» του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν, που κυκλοφόρησε το 1974.

Γιώργος Λάνθιμος: Ο Έλληνας σκηνοθέτης θα καταπιαστεί με ένα βιβλίο τόσο δύσκολο στην κινηματογραφική του μεταφορά, που έχει «στοιχειώσει» στα σχέδια σκηνοθετών εδώ και 50 χρόνια.  Μετά το θρίαμβο της «Ευνοούμενης» και τις 8 βραβεύσεις από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, οι φήμες για το ποια θα είναι η επόμενη ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Γιώργος Λάνθιμος δίνουν και παίρνουν. Η επικρατέστερη όμως, είναι και η πιο συναρπαστική.

Πρόκειται για το μυθιστόρημα «The Hawkline Monster» (εκδόθηκε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Γράμματα, με τον τίτλο «Το Τέρας των Χώκλιν»), του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν, που κυκλοφόρησε το 1974. Η ιστορία παρακολουθεί δυο πιστολέρο, δυο χαρακτηριστικούς αντι-ήρωες, τους οποίους προσλαμβάνει ένα 15χρονο κορίτσι, η Magic Child, προκειμένου να σκοτώσουν το τέρας που ζει στις παγωμένες σπηλιές στο υπόγειο του σπιτιού, όπου κατοικεί η νεαρή δεσποινίς Χόκλαϊν.

Η περιπέτεια που ακολουθεί αποδεικνύει, βήμα-βήμα, ότι η Magic Child, η δεσποινίς Χόκλαϊν και το σπίτι της κρύβουν καλά τα σκοτεινά μυστικά τους.

Μεταφυσικό θρίλερ, ή «γοτθικό γουέστερν» κατά το δημιουργό του, το βιβλίο του Μπρότιγκαν ήταν ο διακαής πόθος του σκηνοθέτη Χαλ Άσμπι, ο οποίος για δυο ολόκληρες δεκαετίες, το ’70 και το ’80, έχοντας αποκτήσει τα δικαιώματα της κινηματογραφικής διασκευής του μυθιστορήματος, έδινε μάχη με τον Μπρότιγκαν για την έγκριση του σεναρίου του. Ο Άσμπι είχε, αρχικά, επιλέξει για τους δυο ανδρικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους το Τζακ Νίκολσον και το Ντάστιν Χόφμαν, με την πάροδο του χρόνου τούς ανέθεσε στο Τζεφ και το Μπο Μπρίτζες, αλλά το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Με το θάνατο του Άσμπι, το 1988, ο Τιμ Μπέρτον διεκδίκησε τη μεταφορά του «The Hawkline Monster» στο σινεμά, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές τον Κλιντ Ίστγουντ και το Τζακ Νίκολσον, αλλά ούτε κι εκείνος κατάφερε να την υλοποιήσει.

Τώρα, φαίνεται ότι θα είναι ο Γιώργος Λάνθιμος εκείνος που θα σκηνοθετήσει το σενάριο, το οποίο έχει πλέον εξασφαλίσει η Regency Pictures, με παραγωγούς τον Ρόι Λι («Το Αυτό»), τον Άντριου Τραπάνι («Winchester»), το Στίβεν Σνάιντερ («Glass» και «Pet Sematary») και την Element Pictures που υπέγραψε το «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού» και τον «Αστακό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments