Διεθνή

Ζαΐχ Μπολσονάρου: Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του

Ζαΐχ Μπολσονάρου: Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του
Ζαΐχ Μπολσονάρου: Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η δημοτικότητα του προέδρου της Βραζιλίας σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Ζαΐχ Μπολσονάρου:Τα ποσοστά επιδοκιμασίας της κυβέρνησης του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου καταγράφουν σταθερή πτώση με τις αρνητικές γνώμες να αυξάνονται, καταδεικνύει σήμερα δημοσκόπηση των CNI/Ibope, την ώρα που το εριστικό πολιτικό στυλ του και η ελαφρά ύφεση φαίνεται πως πλήττουν τη δημοτικότητά του.

Ο αριθμός των Βραζιλιάνων που θεωρεί πως η κυβέρνησή του είναι φοβερή ή καλή μειώθηκε στο 29% από 31% τον Σεπτέμβριο, ενώ εκείνοι που κρίνουν ότι είναι κακή ή φρικτή αυξήθηκε στο 38% από το 34% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, επισημαίνεται στην έρευνα. Η θετική αξιολόγηση της ακροδεξιάς κυβέρνησης έχει καταγράψει πτώση στις τέσσερις προηγούμενες δημοσκοπήσεις του ινστιτούτου Ibope φέτος, πέφτοντας από το 35% τον Απρίλιο. Η αρνητική αξιολόγηση, αντιθέτως, έχει ανοδική πορεία από το 27% τον Απρίλιο.

Χάνει έδαφος ο Μπολσονάρου

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο στυλ διακυβέρνησης του Μπολσονάρου επίσης μειώνεται, βάσει της δημοσκόπησης, Η πλειονότητα όσων συμμετείχαν στην έρευνα, το 53%, δεν εγκρίνει τον τρόπο που κυβερνά τη Βραζιλία, ένα ποσοστό αυξημένο από το 40% τον Απρίλιο και το 50% τον Σεπτέμβριο. Εκείνοι που επιδοκιμάζουν το στυλ διακυβέρνησής του μειώθηκαν στο 40% από το 51% τον Απρίλιο και το 44% τον Σεπτέμβριο.

Αλλά και ο αριθμός των Βραζιλιάνων που λένε ότι εμπιστεύονται τον Μπολσονάρου είναι μικρότερος, ανέρχεται στο 41% από το 51% τον Απρίλιο και το 42% τον Σεπτέμβριο. Το ποσοστό εκείνων που δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη κατέγραψε άνοδο στο 56% από 45% τον Απρίλιο και 55% τον Σεπτέμβριο. Η δημοσκόπηση, για λογαριασμό του βιομηχανικού λόμπι CNI, διεξήχθη το διάστημα 5-8 Δεκεμβρίου, πριν από τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την έρευνα για διαφθορά σε βάρος του γιου του Μπολσονάρου, του γερουσιαστή Φλάβιο Μπολσονάρου. Στην έρευνα συμμετείχαν 2000 άνθρωποι και έχει όριο στατιστικού λάθος συν/πλην 1%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments