Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Χαλίφα Χαφτάρ και τον Αλ Θάνι – Μεταβαίνει στο Κάιρο ο υπουργός [vid]

Νίκος Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Χαλίφα Χαφτάρ και τον Αλ Θάνι – Μεταβαίνει στο Κάιρο ο υπουργός [vid]
Νίκος Δένδιας: Επίσκεψη στη Βεγγάζη πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών - Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογο του στο Κάιρο.

Νίκος Δένδιας: Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετέβη στη Βεγγάζη όπου συναντήθηκε με τον Χαλίφα Χαφτάρ και τον πρωθυπουργό Αμπντουλάχ Αλ Θάνι. Αρχικά ο Αλ Θάνι στάθηκε στη μακροχρόνια σχέση της Λιβύης με την Ελλάδα, σε οικονομικό επίπεδο και επίπεδο διμερών σχέσεων. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, ο λαός απορρίπτει την συμφωνία του Σάρατζ με την Τουρκία και τόνισε ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης απειλεί τους Λίβυους όσο και τις γειτονικές χώρες, με τις προσπάθειες της να προκαλέσει αναταραχή. 

Ο Αλ Θάνι πρότεινε στην Ελλάδα να ανοίξει προξενείο στη Βεγγάζη:

“Καλούμε την Ελλάδα να συνεργαστεί μαζί μας σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της ανασυγκρότησης… Δεν θα επιτρέψουμε να αποκαταστήσουν την οθωμανική κατοχή στη Λιβύη και θα τους αντιμετωπίσουμε. Είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό”. Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας – σύμφωνα με την almarsad.co – είπε: “Γνωρίζουμε πολύ καλά την τουρκική υποστήριξη για τις πολιτοφυλακές στην Τρίπολη με όπλα. Ο Σάρατζ δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει τέτοιες συμφωνίες. Η ασφάλεια και η στρατιωτική πτυχή της συμφωνίας μας απασχολούν, διότι απειλούν τη Λιβύη, την ενότητα της και όλη την περιοχή”. 

Ο υπουργός συναντήθηκε και με τον Χαλίφα Χαφτάρ

Αν και αραβόφωνοι και λιβυκοί λογαριασμοί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ανέφεραν ότι ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον στρατηγό  Χαλίφα Χάφταρ, κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών δεν επιβεβαίωναν, ούτε διέψευδαν τα περί συνάντησης. Η μετάβασή του Νίκου Δένδια, στη Λιβύη έγινε με το κυβερνητικό αεροσκάφος Gulf Stream, που απογειώθηκε περίπου στις 10:00 το πρωί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας. 

Η συνάντηση με τον Χαλίφα Χαφτάρ πραγματοποιήθηκε και είχε και επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα. Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Κάιρο για να συναντήσει τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments