Ελλάδα

Καβάλα: Μετάνιωσε για τη «ληστεία» των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ ο δράστης

Καβάλα: Μετάνιωσε για τη «ληστεία» των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ ο δράστης
Καβάλα: Μετανιωμένος εμφανίστηκε στην τακτική ανακρίτρια Καβάλας ο 44χρονος δράστης της «ληστείας» των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Καβάλα: Πάνω από δύο ώρες κράτησε η ανάκριση του 44χρονου που συνελήφθη για τη μεγάλη σκηνοθετημένη ληστεία των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ στην Καβάλα. Ο ίδιος κατά την απολογία του στην τακτική ανακρίτρια δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του αυτή. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Παύλο Γκουρτζή, ο πρώην διευθυντής της εταιρείας φύλαξης εμφανίστηκε μετανιωμένος ενώπιον της ανακρίτριας και έκανε λόγο για μια λανθασμένη πράξη.

Ανέλαβε όλη την ευθύνη της «ληστείας» που διέπραξε στα τέλη Ιανουαρίου 2019 στο χώρο του υποκαταστήματος μαζί με τον 64χρονο επιχειρηματία και κουμπάρο του ο οποίος διατηρεί αντιπροσωπεία αυτοκίνητων στα Αμισιανά του Δήμου Παγγαίου.

Υποστήριξε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν είχε οικονομικά προβλήματα και αποφάσισε μαζί με τον 64χρονο να αφαιρέσουν τα χρήματα και στη συνέχεια να τα μοιραστούν. Δήλωσε άγνοια για το ποσό των 800.000 ευρώ που υπολείπεται ακόμα και δεν βρέθηκε από την αστυνομία λέγοντας ότι δεν τα ξόδεψε ο ίδιος. Ο 44χρονος άντρας φέρεται να απέκλεισε οποιαδήποτε ανάμιξη του 41χρονου γιου του επιχειρηματία, που επίσης κατηγορείται ότι συμμετείχε στη υπόθεση. Υπενθυμίζεται, πως η προσπάθεια των τριών κατηγορουμένων να φτιάξουν με κάθε λεπτομέρεια το σενάριο της «ληστείας» υπό την απειλή απαγωγής ενός πεντάχρονου παιδιού, τον περασμένο Ιανουάριο, στην Καβάλα έπεσε τελικά στο κενό.

Οι δράστες επεδίωξαν να εντοπίσουν τα λάθη που είχαν κάνει στο παρελθόν ληστές και απαγωγείς, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη και να μπορέσουν να απολαύσουν τα λεφτά που υπεξαίρεσαν από εταιρεία σεκιούριτι, στην οποία διευθυντής ήταν ο ένας από τους τρεις τους. Το συγκεκριμένο άτομο ήταν αυτός που υποδύθηκε το θύμα της «ληστείας», η κόρη του οποίου είχε απαχθεί και κινδύνευε στα χέρια των άλλων δύο (που έπαιξαν τους ρόλους των ληστών-απαγωγέων). Γι’ αυτό, ο ίδιος αναγκάστηκε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας και να τους παραδώσει το ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται, πως το συγκεκριμένο ποσό είχε παραληφθεί από την εταιρεία και προοριζόταν για τον ανεφοδιασμό ΑΤΜ στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments