Διεθνή

Βερολίνο: Ομάδα αναρχικών κατέλαβε την ελληνική πρεσβεία [pic]

Βερολίνο: Ομάδα αναρχικών κατέλαβε την ελληνική πρεσβεία [pic]
Βερολίνο: Η κατάληψη έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, σε ένδειξη συμπαράστασης για τις εκκενώσεις καταλήψεων στην Αθήνα.

Βερολίνο: Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε κατάληψη στην ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο από αναρχικούς. Η ομάδα έκανε την κατάληψη στην πρεσβεία σε ένδειξη αλληλεγγύης στους χώρους που τελούν υπό κατάληψη και ενάντια στις επιχειρήσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εκκένωσή τους, όπως φαίνεται και από το πανό που ανέβασαν. Είναι μια αντίδραση στις εκκενώσεις που αυξάνονται τον τελευταίο καιρό με αποκορύφωμα την επιχείρηση στο Κουκάκι πριν λίγες ημέρες.

Ανακοίνωση αντιεξουσιαστών για την επιχείρηση στο Κουκάκι

Την ίδια ώρα αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανακοίνωση σε σχέση με την επιχείρηση της 18ης Δεκεμβρίου στο Κουκάκι. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει:

“Τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ένα κατασταλτικό θέαμα, με τις κάμερες των ΜΜΕ να στήνονται από νωρίς περιμένοντας την έναρξη της προγραμματισμένης τριπλής εκκένωσης, χώρων κοινωνικής και πολιτικής δράσης της γειτονιάς μας. Οι κάτοικοι της Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου, υπερασπίστηκαν τα σπίτια τους με κάθε μέσο ενάντια στην ακραία βίαιη κρατική καταστολή ενώ οι υπόλοιποι είδαμε τη γειτονιά μας να στρατιωτικοποιείται στο βωμό της κυβερνητικής επιθυμίας για “νόμο, τάξη και ασφάλεια”.

“Απέναντι στον καλλιεργούμενο κοινωνικό κανιβαλισμό, εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης στη γειτονιά, να προστατέψουμε και να στηρίξουμε όποιον χάνει τον χώρο κατοικίας του από τα «αναπτυξιακά» τους σχέδια για τον τουρισμό. ‘Όταν οι θεσμοί προστατεύουν μόνο τα επιχειρηματικά κεφάλαια και αφήνουν τους κατοίκους στο έλεος του κάθε κερδοσκόπου, εμείς προτάσσουμε την υπεράσπιση της κατοικίας μας με κάθε μέσο, πέρα από τα όρια της ιδιοκτησίας”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments