Διεθνή

Τουρκία: Κάλεσμα στη Ρωσία για νέα κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Τουρκία: Κάλεσμα στη Ρωσία για νέα κατάπαυση του πυρός στη Συρία
Τουρκία: Σε συνομιλίες με τη Ρωσία προκειμένου να εφαρμοστεί νέα κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ βρίσκεται η Τουρκία, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας.

Τουρκία: «Παρακολουθούμε από κοντά τη διαδικασία με στόχο τον τερματισμό των βομβαρδισμών. Αυτοί οι βομβαρδισμοί πρέπει να σταματήσουν αμέσως για χάρη μιας νέας κατάπαυσης του πυρός. Αυτή είναι η κυρία προσδοκία μας από τη ρωσική πλευρά», δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα. «Αναμένουμε η Ρωσία να καταβάλει προσπάθειες προς το συριακό καθεστώς τις επόμενες 24 ώρες προκειμένου να τερματιστούν οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ», συμπλήρωσε ο Καλίν. Μια τουρκική αντιπροσωπεία υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών είχε τη Δευτέρα στη Μόσχα συζητήσεις με Ρώσους αξιωματούχους σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη, την ώρα που χιλιάδες άμαχοι φεύγουν προς την Τουρκία εξαιτίας των ρωσικών και συριακών επιθέσεων.

Προέλαση του Ασάντ κοντά στο Ιντλίμπ με υποστήριξη ρωσικών δυνάμεων.

Την Κυριακή έγινε γνωστό πως στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας, με την υποστήριξη ρωσικών δυνάμεων κέρδισαν έδαφος μετά από μία εβδομάδα πολεμικών επιχειρήσεων, στο τελευταίο προπύργιο της αντιπολίτευσης που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Συρίας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη προώθηση των συριακών δυνάμεων κατά το τελευταίο τρίμηνο, η οποία προκαλεί έναν μεγάλο εκτοπισμό αμάχων σύμφωνα με κατοίκους των περιοχών και μάρτυρες. Η επιθετική ενέργεια μεγάλης κλίμακας υποστηρίχθηκε από αεροπορικές επιδρομές στις αγροτικές περιοχές νοτιοανατολικά του Ιντλίμπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments