Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κάσο και στο Μέτσοβο ανήμερα των Χριστουγέννων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κάσο και στο Μέτσοβο ανήμερα των Χριστουγέννων
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του και σήμερα θα βρεθεί στην Κάσο και στο Μέτσοβο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε κλίμα Χριστουγέννων και έχει επισκεφθεί πολλές πόλεις της Ελλάδας για τις προσωπικές του διακοπές και όχι μόνο. Με τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική της χώρας και τις ασταμάτητες προκλήσεις της Τουρκίας, σίγουρα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας χρειάζεται ένα διάλειμμα για να καθαρίσει το μυαλό του.

Στην Κάσο θα μεταβεί ανήμερα Χριστουγέννων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το ακριτικό φυλάκιο, θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του νησιού και θα συνομιλήσει με τους κατοίκους. Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Μέτσοβο, την πατρίδα του Ευάγγελου Αβέρωφ, όπου θα παραμείνει έως την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου. Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία που έβγαλε ο πρωθυπουργός από το αεροπλάνο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πάω στο βουνό να σκεφτώ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Είδηση «γέννησε» η χθεσινή ημέρα με τον πρωθυπουργό να αποκαλύπτει σε… πηγαδάκια πως αυτές τις ημέρες θα βρει την ευκαιρία τόσο να ξεκουραστεί όσο και να σκεφτεί για το όνομα αυτού που θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο και την κόρη του Δάφνη. Αρχικά άκουσε τα κάλαντα από περίπου 20 παιδιά του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» που βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τους συνοδούς τους. Συνομίλησε μαζί τους και τους έκανε ένα δώρο ένα γούρι από το Χαμόγελο του Παιδιού και σοκολάτες. mitsotakis1-1200x800

Στη συνέχεια στον πρωθυπουργό έψαλλαν τα κάλαντα μέλη του συλλόγου Ασιγωνιωτών «Παύλος Γύπαρης» και της Ένωσης Κρητών «Άγιος Ανδρέας Κρήτης» ενώ κάλαντα είπαν και τα μέλη της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ». Οι Κρήτες προσέφεραν στον Πρωθυπουργό ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα, ενώ ξεχώρισαν οι κρητικές μαντινάδες. Όμως, την παράσταση έκλεψε ο μικρός Στράτος ο οποίος θύμισε στον Πρωθυπουργό ότι του είχε πει μια μαντινάδα και πέρυσι και όπως σημείωσε του έφερε τύχη γιατί έγινε Πρωθυπουργός.

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακούγοντας τα παραδοσιακά κάλαντα είχε μία «off the record» συνομιλία με τους δημοσιογράφους όπου, αφού τους έκανε δώρο μία ατζέντα, τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα του τις μέρες των Χριστουγέννων. Όπως τους είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε παλαιότερη ρήση του ότι τα Χριστούγεννα στο βουνό θα πάρει τις αποφάσεις του για το όνομα του Προέδρου Δημοκρατίας, «βουνό είχα πει θα πάω και στο βουνό θα πάω». mitsotakis3-8-1200x800

«Πρέπει όμως να κατεβείτε από εκεί με την πλάκα με το όνομα» του αντέτειναν οι δημοσιογράφοι για να λάβουν την απάντησή του: «Θα δούμε. Ξεκουραστείτε και εσείς αυτές τις μέρες γιατί από την αρχή του χρόνου έχει κατευθείαν πολύ δουλειά».

Στις 29 Ιανουαρίου η συνάντηση με τον Μακρόν

Η τουρκική προκλητικότητα και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμανουέλ Μακρόν στις 29 Ιανουαρίου στο Παρίσι.  Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συζητήσει με τον Γάλλο πρόεδρο για την τουρκική προκλητικότητα ενώ θα ζητήσει «κοινό» μέτωπο απέναντι στον Ερντογάν. Άλλωστε η Γαλλία μέσω του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είναι από τις πρώτες χώρες που τάχθηκαν υπερ της Ελλάδος αλλά και της Κύπρου απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας. ipodohi-makron-ilisia-pedia

Μετά την υπογραφή των δυο μνημονίων οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών Τουρκίας και Λιβύης ο πρωθυπουργός και η ελληνική κυβέρνηση έχουν ξεκινήσει μια σειρά διπλωματικών πρωτοβουλιών ώστε να απομονωθεί ο Ερντογάν και να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα που φθάνει στο σημείο της αμφισβήτησης της ελληνικής και κυπριακής κυριαρχίας.

Πριν από τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν ο πρωθυπουργός θα έχει συναντηθεί και με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, ταξίδι που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιανουαρίου, ενώ στις 4 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στο Κάιρο τετραμερής συνάντηση με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Γαλλίας. Θα έχει προηγηθεί, δύο μέρες νωρίτερα, η υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε μεταβεί στο Παρίσι και λίγο μετά την εκλογή του στην πρωθυπουργία της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments