Άποψη

Τι θα κάνουν τα κανάλια χωρίς τη Ρένα Δούρου;

Τι θα κάνουν τα κανάλια χωρίς τη Ρένα Δούρου;
Ο Σπύρος Γκουτζάνης μέσω του προσωπικού του blog στο pagenews.gr αναπολεί τις εποχές που τα ΜΜΕ επέρριπταν ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ανεπάρκεια κρατικού σχεδιασμού και συγκρίνει με την τωρινή κατάσταση.

Τα δέκα λεπτά έντονης χιονόπτωσης στην εθνική οδό ήταν αρκετά για να αποδομήσουν την συστηματική και συστημική προπαγάνδα των τελευταίων τεσσάρων ετών, σύμφωνα με την οποία για ότι κακό συνέβαινε στην χώρα έφταιγαν οι “κατσαπλιάδες του ΣΥΡΙΖΑ” και φυσικά η Ρένα Δούρου.

Ήταν μερικούς μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι όταν ο καθηγητής Κωνσταντίνος Συνολάκης σε μία ωραία παρουσίαση για λογαριασμό της ΝΔ, με διαφάνειες και παραθέτοντας στοιχεία από την διεθνή εμπειρία “κατέρριπτε το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα καιρικά φαινόμενα, η ταχύτητα και διεύθυνση των ανέμων, ήταν τόσο έντονα που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν”. Μόλις χθες ο κ. Συνολάκης εμφανίστηκε, με το διεθνές κύρος του για να υποστηρίξει ότι “η τα καιρικά φαινόμενα, η ένταση της χιονόπτωσης, ήταν τέτοια που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν”.

Φυσικά οι δύο περιπτώσεις δεν είναι ίδιες, στην πρώτη είχαμε 100 νεκρούς γιατί οι πυρκαγιές είναι φονικές, ευτυχώς τα χιόνια δεν σκοτώνουν. Αρκεί όμως κάποιος να ήταν στην εθνική οδό προχθές ή να έχει εμπειρία από παρόμοια κακοκαιρία στο παρελθόν, και φυσικά χωρίς τις περγαμηνές του κ. Συνολάκη, για να αντιληφθεί τα στοιχειώδη: ότι εάν τα μηχανήματα που ρίχνουν αλάτι και τα εκχιονιστικά είχαν κινηθεί εγκαίρως και αν η τροχαία είχε κρατήσει ανοικτή την Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης και είχε απαγορεύσει την κίνηση των φορτηγών, τότε η ταλαιπωρία φυσικά θα υπήρχε αλλά η εθνική οδός δεν θα είχε κλείσει.

Η κυβέρνηση αντέδρασε απομακρύνοντας τον διοικητή της τροχαίας. Με την ίδια λογική θα μπορούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αποδώσει τις ευθύνες για το Μάτι στον διοικητή της τροχαίας που δεν κράτησε ανοικτή την περιφερειακή οδό και εγκλωβίστηκε τόσος κόσμος.

Εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση είναι ανακόλουθη, ανέβασε πάρα πολύ την πολιτική κριτική για την διαχειριστική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση και τώρα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις αυξημένες προσδοκίες που δημιούργησε. Φυσικά δεν μπορεί αλλά με την βοήθεια των πάντα πιστών ΜΜΕ θα μειώσει το πολιτικό κόστος και θα καθυστερήσει την φθορά, αλλά δεν θα την αποφύγει.

Ίσως στην πιο δύσκολη θέση είναι τα ΜΜΕ. Σε κάθε δύσκολη κατάσταση επί ΣΥΡΙΖΑ οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ τους συνεπικουρούμενοι από τους υπεύθυνους της ΝΔ, κατακεραύνωναν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ήταν “από ανίκανη έως αποτελεσματική και αδιάφορη”. Ώρες πολλές από ζωντανές μεταδόσεις και αναλύσεις επί αναλύσεων ειδικών και μη στα τηλεοπτικά παράθυρα που κατέληγαν ότι για όλα έφταιγε η κυβέρνηση και αν ήταν τα προβλήματα στην Αττική η Ρένα Δούρου. Τώρα έχουν ένα κενό με τον Γιώργο Πατούλη, η Ρένα Δούρου ήταν μία κάποια λύση, για όλους τους…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments