Πολιτική

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: “H Ελλάδα ένας αξιόπιστος εταίρος για τις ΗΠΑ”

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: “H Ελλάδα ένας αξιόπιστος εταίρος για τις ΗΠΑ”
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Τη σημασία του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ  ανέφερε πόσο θετικό είναι για την Ελλάδα το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, έχοντας στις αποσκευές του την υπογραφή του αγωγού EastMed. «Το ότι αύριο το πρωί ξεκινά ο πρωθυπουργός για να πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συναντήσει τον πρόεδρο Τραμπ έχοντας στις αποσκευές του και την υπογραφή του EastMed από Ελλάδα – Κύπρο και Ισραήλ, νομίζω ότι δίνει στον πρωθυπουργό ένα σαφές προβάδισμα στο τι θα πάει να του πει και ένα πλεονέκτημα” υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

“Η Ελλάδα πάει να μιλήσει στην Ουάσιγκτον ως η χώρα της δημοκρατικής σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κάνει «πολυμερείς συνεργασίες με παραδοσιακούς εταίρους των ΗΠΑ, όπως το Ισραήλ, βρίσκεται στο ΝΑΤΟ, βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ανακάμψει οικονομικά και σήμερα μπορεί να μιλάει με τους επενδυτές της Wall Street. Και βέβαια, έχοντας προτάξει πάντοτε το θέμα της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου», επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης. «Αυτό όλο το πλαίσιο καθιστά τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν αξιόπιστο συνομιλητή για τον Ντόναλντ Τραμπ και καθιστά την Ελλάδα έναν αξιόπιστο εταίρο για τις ΗΠΑ» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται, πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αναχωρεί αύριο για την Αμερική. Το πρόγραμμά του σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης διαμορφώνεται ως εξής:

Την Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός θα αφιχθεί στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα όπου από τις 18:00 τοπική ώρα (01:00 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) θα έχει επαφές με μέλη της ελληνικής ομογένειας. Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομο Αλαχούζο. Στη συνέχεια, θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους απόδημους Έλληνες της Φλόριντα στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΑΧΕΠΑ στην οποία θα συμμετάσχει και η Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Την Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην εορτή των Θεοφανείων στο Τάρπον Σπρινγκς. Την Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον. Στις 09:50 τοπική ώρα (16:50 ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την ηγεσία του Atlantic Council και στις 10:15 (17:15 ώρα Ελλάδας) θα συμμετάσχει σε πάνελ με τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου, Ντέιμον Γουίλσον. Στις 11:30 (18:30 ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον και στις 14:00 (21:00 ώρα Ελλάδας) θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments