Ελλάδα

«Ηφαιστίων»: Στα λευκά όλη η χώρα – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία [pics&vid]

«Ηφαιστίων»: Στα λευκά όλη η χώρα – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία [pics&vid]
«Ηφαιστίων»: Πώς θα εξελιχθεί το η κακοκαιρία τη νύχτα. Η πρόγνωση καιρού για την Τρίτη.

«Ηφαιστίων»: Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από το πρωί της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου 2020 ολόκληρη τη χώρα. Αρκετές περιοχές της χώρας  έχουν «ντυθεί» στα λευκά, ανάμεσά τους και πολλές των βορείων προαστίων της Αττικής, όπως ο Διόνυσος, η Πεντέλη και η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Ο «Ηφαιστίων», όπως ονομάζεται το νέο κύμα κακοκαιρίας, «χτυπάει» την Κρήτη. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων  σημειώνονται κατολισθήσεις, ενώ κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώνονται ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στην Εύβοια. Παράλληλα, άνεμοι σε επίπεδο θύελλας επικρατούν από τις πρωινές ώρες των Θεοφανείων στο Αιγαίο, με τις ταχύτητες να φτάνουν στα 161 km/h στην Παξιμάδα Καρύστου και τα 147 km/h στη νότια Τήνο.

Μάλιστα από το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκεται σε ισχύ  απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 11 μποφόρ. Δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστές είναι και οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή ακυρώσεις δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. 

Κάτω από το 0 η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία:

  • στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από -3 έως 7.
  • Στα δυτικά ηπειρωτικά από 1 έως 10.
  • Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 7.
  • Στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 8 βαθμούς.
  • Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8.
  • Στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 8 έως 12 .
  • Στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 6 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Χιονοπτώσεις σε 5 νομούς της Στερεάς Ελλάδας – Πού είναι απαραίτητες αλυσίδες

Χιονοπτώσεις σημειώνονται σε 5 νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Από τα μεσάνυχτα έχουν ενταθεί κυρίως στα ορεινά των νομών και σε υψόμετρο πάνω από τα 600 μέτρα. Κατά μήκος της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών η κυκλοφορία πραγματοποιείται κανονικά, με εκχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται σε επιφυλακή. Χιονοπτώσεις σημειώνονται ιδίως στην περιοχή του Δομοκού και στην περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας και γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για τα αυτοκίνητα στους εξής δρόμους:

Στην Εύβοια

  • στην Εθνική οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από 25 έως 35 χ/θ,
  • στην επαρχιακή οδό Γυμνού – Σέττας, από 13,5 έως 15 χ/θ,
  • στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Βουτά – Κοκκινομηλιάς και Βουτά – Ροβιών.

Στην Ευρυτανία

  • στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Φουρνά (Θέση «Βράχος»), από 12 έως 22 χ/θ,
  • στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας, από 8 έως 40 χ/θ,
  • στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου, από 5 έως 13 χ/θ,
  • στην επαρχιακή οδό Φουρνάς – Καρδίτσας (θέση «Ζαχαράκη»),
  • στο Εθνικό οδικό δίκτυο Καρπενησίου – Αγρινίου, από 2 έως 12 χ/θ (θέση «Μπαγασάκι»),
  • στο Εθνικό οδικό δίκτυο Καρπενησίου – Λαμίας, από 5 έως 8 χ/θ (Σήραγγα Π. Μπακογιάννη – Τούνελ),
  • στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από 30 έως 45 χ/θ (θέση «Αραποκέφαλα»),
  • στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Στενώματος, από 2 έως και 17 χ/θ,
  • στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Κερασοχωρίου.

Στη Φθιώτιδα

  • στην Εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από 52 έως 64,700 χ/θ.
  • σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Φθιώτιδας.

Στη Βοιωτία

  • στην επαρχιακή οδό Αράχοβας – Επταλόφου (θέση «Σκαμνός»), από 2 έως 14,5 χ/θ.

Στη Φωκίδα

  • στην Εθνική οδό Άμφισσας – Θερμοπυλών, από 44 έως 22,5 χ/θ,
  • στην επαρχιακή οδό ‘Ανω Πολύδροσος προς Χ.Κ. Παρνασσού,
  • στην επαρχιακή οδό Επταλόφου προς Χ.Κ. Παρνασσού.

Χανιά: Προβλήματα από την κακοκαιρία

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Χανίων προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους. Στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης στα τμήματα από το Καλάμι έως την Σούδα και από Γαλατά έως και Νωπήγεια υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων και πετρών, με τα συνεργεία των αρμοδίων υπηρεσιών να εργάζονται, ώστε να καθαριστεί το οδόστρωμα.

Κατολισθήσεις αναφέρθηκαν και στον επαρχιακό δρόμο από Ταυρωνίτη προς Βουκολιές στην περιοχή της Νερατζιάς. Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Από την κακοκαιρία αναφέρθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών του Δήμου Πλατανιά, καθώς και σε περιοχές του Δήμου Χανίων και του Δήμου Κισσάμου.

Στη Λεωφόρο Σούδας των Χανίων έπεσε μεγάλο δέντρο, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κάποιο ατύχημα και να κλείσει ο δρόμος, ενώ στο παλιό λιμάνι των Χανίων και το λιμανάκι του Πλατανιά από τον υψηλό κυματισμό βυθίστηκαν μικρές βάρκες.

Στο κέντρο των Χανίων από πτώση δέντρου προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο. Κατά την διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε τρία άτομα από ΙΧ αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε εξαιτίας της υψηλής στάθμης υδάτων, στην περιοχή του Σταλού, ενώ στην περιοχή της Κισάμου πυροσβέστες απομάκρυναν ζευγάρι ηλικιωμένων από κατοικία που πλημμύρισε.

Θεοφάνια 2020

Θεοφάνια 2020

Gepostet von Η Κρητη Σε Μικρα Videos am Montag, 6. Januar 2020

«Ηφαιστίων»: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία 

Για το υπόλοιπο της ημέρας, περιμένουμε περιορισμό των χιονοπτώσεων στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης, με τα φαινόμενα να διατηρούν τον έντονο χαρακτήρα τους. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο, κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στη βόρεια Ελλάδα. Καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια. Σταδιακά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments