Ειδήσεις

Αισθάνεστε κουρασμένοι; Ιδού τα τρόφιμα που αυξάνουν την ενέργεια!

Αισθάνεστε κουρασμένοι; Ιδού τα τρόφιμα που αυξάνουν την ενέργεια!
Αισθάνεστε κουρασμένος και δεν έχετε διάθεση ή κουράγιο να κάνετε τίποτα; Το σώμα σας μπορεί να μην έχει ενέργεια!

Τα θρεπτικά συστατικά, όπως ο σίδηρος και το κάλιο, και οι ενώσεις όπως οι πρωτεΐνες και τα σάκχαρα είναι απαραίτητα για να νιώσετε καλά και για να προσφέρετε στο σώμα σας την απαραίτητη ενέργεια. Ιδού μερικές τροφές που θα σας βοηθήσουν:

  1. Ξηροί καρποί

Τα καρύδια είναι ένα από τα πιο ευεργετικά τρόφιμα που μπορούμε να βρούμε στη φύση. Διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα λιπαρά οξέα που το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει από μόνο του και αποτελούν πηγή πρωτεϊνών που μας δίνουν δύναμη. Επιπλέον, είναι αντιοξειδωτικά! Αν και έχουν περισσότερες θερμίδες από άλλα συναφή προϊόντα, το μεγάλο τους πλεονέκτημα έναντι άλλων τροφών είναι ότι οι επιπτώσεις τους στο σώμα είναι σχεδόν στιγμιαίες.

Συμβουλή: την ώρα που διασκεδάσετε και κερδίζετε χρήματα στο stoixima live, αντικαταστήστε τα μπισκότα ή την απογευματινή σοκολάτα με μερικά καρύδια, καθώς δεν είναι απλά ένα υγιεινό σνακ γεμάτο οφέλη για την υγεία, αλλά προσφέρει άμεσο κορεσμό και πολύ περισσότερη ενέργεια! Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε μπάρες με ξηρούς καρπούς, χωρίς ζάχαρη, οι οποίες θα σας βοηθήσουν επίσης να έχετε περισσότερη ενέργεια.

  1. Μπανάνα

Κάλιο, κάλιο και περισσότερο κάλιο! Η μπανάνα παρέχει μια σημαντική ποσότητα αυτού του μετάλλου, το οποίο βοηθά στην ομαλοποίηση της ισορροπίας του νερού στο σώμα και την ενίσχυση των μυών. Το κάλιο παίζει σημαντικό ρόλο στις περισσότερες ζωτικές λειτουργίες και είναι σημαντικό ώστε το σώμα να έχει ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συχνά, το αίσθημα της κόπωσης και της ατονίας συνδέονται με έλλειψη αυτής της ένωσης.

  1. Αυγά

Τα αυγά είναι η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης! Οι πρωτεΐνες είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία των μυών και τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών μέσω του αίματος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι αθλητές δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στην κατανάλωση αυτού του θρεπτικού συστατικού.

  1. Σπόροι 

Οι λιναρόσποροι και οι ηλιόσποροι περιέχουν ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα. Παρέχουν επίσης βιταμίνες Β, σίδηρο, φολικό οξύ και άλλα θρεπτικά συστατικά, τα οποία απορροφώνται γρήγορα και μετατρέπονται σε ενέργεια.

  1. Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει μια ίνα που ονομάζεται ινουλίνη, η οποία, μεταξύ άλλων, βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, επομένως παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της κόπωσης. Επιπλέον, το σκόρδο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τη χοληστερόλη. Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να επωφεληθείτε από όλες τις φαρμακευτικές του ιδιότητες είναι να το καταναλώσετε ακατέργαστο, αφού μαγειρεμένο χάνει περισσότερο από το 90% της αποτελεσματικότητας του.

  1. Βρώμη

Η βρώμη περιέχει φωσφόρο, σίδηρο, ασβέστιο και λεκιθίνη και είναι ένας πολύπλοκος υδατάνθρακας, πράγμα που σημαίνει ότι η πέψη της είναι πιο αργή και παρέχει ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η βρώμη μειώνει επίσης τη χοληστερόλη, παρέχει ίνες και προάγει μια αίσθηση κορεσμού. Αποτελεί μια ιδανική προσθήκη στο πρωινό σας (το οποίο δεν πρέπει να παραλείπετε!) και έναν εξαιρετικό σύμμαχο στο αδυνάτισμα.

  1. Φρούτα

Τα φρούτα περιέχουν πλήθος βιταμινών και φυσικά σάκχαρα, τα οποία προσφέρουν άμεση τόνωση στον οργανισμό. Συνίσταται να καταναλώνετε φρέσκα φρούτα εποχής καθημερινά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments