Διεθνή

Βρετανία: Ο Ταϊλανδός, γιος μεγιστάνα, που βίασε 136 άντρες

Βρετανία: Ο Ταϊλανδός, γιος μεγιστάνα, που βίασε 136 άντρες
Βρετανία: Σοκ στη Βρετανία ύστερα από τις αποκαλύψεις για τη «δράση» του 36χρονου, Ρέινχαρντ Σινάγκα,που φέρεται να κατηγορείται για 159 επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων 136 βιασμών, οκτώ αποπειρών για βιασμό και 15 περιστατικά άσεμνων επιθέσεων κατά 48 θυμάτων, μέσα σε δύο χρόνια.

Βρετανία: Ο Ταϊλανδός, που χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο ως ο «χειρότερος βιαστής στην ιστορία της χώρας» ζούσε σε ένα βρώμικο διαμέρισμα, κοντά στο gay village του Μάντσεστερ, με τον τρόπο ζωής του να απέχει πολύ από την πολυτέλεια στην οποία είχε συνηθίσει στη χώρα του. Σαν φοιτητής ζούσε χάρη στα χρήματα που του έστελνε ο πολυεκατομμυριούχος πατέρας του.

«Ο πατέρας του είναι πολύ πλούσιος. Έχουν μια έπαυλη στο κέντρο της Τζακάρτα» ανέφερε ένας παλιός φίλος του δράστη, ο οποίος έχει μια αδερφή κι έναν αδερφό, μικρότερους σε ηλικία.

Στο Μάντσεστερ, ο Σινάγκα απολάμβανε την ελευθερία του και δεν είχε κρύψει ποτέ τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει στη συντηρητική Ινδονησία. Για τον σκοπό αυτό, εξάλλου, ο ίδιος φρόντιζε να υιοθετεί μια πιο συνητηρητική και μετρημένη εμφάνιση, όταν επισκεπτόταν την οικογένειά του, στη χώρα του. «Η εντύπωσή μου είναι πως η οικογένειά του είχε ανακαλύψει πως κάτι δεν πάει καλά με εκείνον, όμως ποτέ δεν είχε παραδεχτεί ο ίδιος πως ήταν γκέι» συνέχισε ο πρώην φίλος του Σινάγκα.

Το διαμέρισμά του στο συγκρότημα Montana House απείχε ελάχιστα από το gay village του Μάντσεστερ, από τα μπαρ και τα νυχτερινά μαγαζιά από όπου και έβρισκε τα θύματά του. «Συνήθιζε να βγαίνει πολλά ραντεβού και να κοιμάται πολλές ώρες. Η οικογένειά του είναι τόσο πλούσια, που δεν χρειάστηκε ποτέ να εργαστεί. Κάθε εβδομάδα έβγαινε με διαφορετικούς ανθρώπους» ανέφερε άνθρωπος που γνωρίζει τον Σινάγκα.

Ο Σινάγκα, που είναι γνωστός σαν «Ρέι», έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο σαν φοιτητής το 2007, όταν ήταν 24.

Μεγάλωσε σαν Καθολικός και μάλιστα στο Μάντσεστερ είχε ενταχθεί στους κόλπους της αγγλικανικής εκκλησίας St John’s and St Chrysostom’s. Έκανε μάστερ στον σχεδιασμό στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και συνέχισε με άλλο μάστερ, στην κοινωνιολογία. Ακολούθησε PhD στη γεωγραφία στο πανεπιστήμιο του Λιντς και πήγαινε συχνά εκεί για τη διατριβή του, σε θέμα με τίτλο «Σεξουαλικότητα και καθημερινός διεθνισμός. Άνδρες ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι της Νότιας Ασίας στο Μάντσεστερ». Το πανεπιστήμιο του Λιντς τον τιμώρησε έπειτα από τη σύλληψή του το 2017 και τον απέβαλε μετά την πρώτη δίκη το 2018.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Ταϊλανδός κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 195 άνδρες σε διάστημα 2,5 ετών στο Μάντσεστερ αφού πρώτα τους ξεγέλασε υποδυόμενος τον καλό, προκειμένου να τον ακολουθήσουν στο διαμερισμά του, εκεί όπου, αφού τους νάρκωνε και στη συνέχεια τους βίαζε. Ο 36χρονος φρόντιζε, μάλιστα, να καταγράφει σε κινητό τηλέφωνο τις επιθέσεις του αυτές. Ο δικαστής, στον οποίο παρουσιάστηκε τη Δευτέρα ο Σινάγκα είπε ότι εξετάζει την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης, ποινή που αν επιβληθεί θα αποτελέσει την πρώτη φορά για έγκλημα που δεν περιλαμβάνει φόνο.

Ενώπιον του δικαστή ο 36χρονος υποστήριξε ότι τα θύματά του απολάμβαναν τη συμμετοχή του στη σεξουαλική του φαντασίωση παίζοντας τους «νεκρούς».

Τα περισσότερα από τα θύματά του ήταν νεαροί άνδρες ηλικίας μέχρι 20 ετών. Ο 36χρονος έστηνε καρτέρι στα θύματά του λίγο μετά τα μεσάνυχτα επιλέγοντάς τους ανάμεσα σε νεαρούς που είτε είχαν διωχθεί από πορτιέρηδες είτε είχαν χάσει τους φίλους τους. Άλλα από τα θύματά του δεν είχαν χρήματα για ταξί, άλλα δεν είχαν μπαταρία στο κινητό τους και άλλα ένιωθαν αδιαθεσία από την κατανάλωση αλκοόλ. Ο Σινάγκα, τότε, εμφανιζόταν για να τους βοηθήσει και πρότεινε στα θύματά του είτε να κοιμηθούν στο διαμέρισμά του είτε να πιουν μερικά ποτά ακόμα.

Ο παίκτης του ράγκμπι που αποκάλυψε τη δράση του.

Στις 2 Ιουνίου 2017, ένα από τα θύματά του ξύπνησε κατά τη διάρκεια του βιασμού και τον έδωσε στις Αρχές. Πρόκειται για έναν 18χρονο παίκτη του ράγκμπι, ο οποίος μπορεί όταν συνήλθε, να μην είχε καλή επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο κατάφερε να απωθήσει τον Σινάγκα, να παλέψει μαζί του και να καταφέρει να ξεφύγει. Στην κατάθεσή του στην αστυνομία, ανέφερε πως ο βιαστής τον είχε πείσει να πάει στο διαμέρισμά του για να «προστατευτεί από το κρύο», καθώς είχε χάσει τους φίλους του, με τους οποίους είχε πάει νωρίτερα σε ένα μπαρ. Στο σπίτι του Σινάγκα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 3,29 τεραμπάιτ με υλικό σεξουαλικού περιεχομένου από τις σεξουαλικές του επιθέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments