Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών: Τοποθετήθηκε για τη συντριβή του Boeing στο Ιράν

Υπουργείο Εξωτερικών: Τοποθετήθηκε για τη συντριβή του Boeing στο Ιράν
Υπουργείο Εξωτερικών: Με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη θλίψη του για την συντριβή του ουκρανικού Boeing 737 έξω από την Τεχεράνη.

Υπουργείο Εξωτερικών: Τη βαθιά οδύνη του για τη συντριβή του αεροσκάφους της Ukraine International Αirlines στο Ιράν εκφράζει το υπουγείο Εξωτερικών, με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. «Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για την τραγική συντριβή του αεροσκάφους της Ukraine International Αirlines που προκάλεσε τον θάνατο επιβατών και πληρώματος», αναφέρει του υπουργείο και προσθέτει: «Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων».

Βρέθηκαν και τα δύο μαύρα κουτιά , δεν αναφέρουν πουθενά μηχανική βλάβη οι Ουκρανοί.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό πως εντοπίστηκαν και τα δύο μαύρα κουτιά του ουκρανικού αεροπλάνου. Ένας ιρανός αξιωματούχος δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι τα μαύρα κουτιά είναι κατεστραμμένα, αλλά θεωρείται ότι τα δεδομένα τους θα μπορούν να ανακτηθούν, ενώ η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να τα παραδώσει στους Αμερικανούς.  Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αλέξι Χόντσαρουκ, ερωτηθείς αν το αεροσκάφος ενδέχεται να καταρρίφθηκε από πύραυλο, ζήτησε να μην γίνονται εικασίες αν δεν διακριβωθούν επισήμως τα αίτια του δυστυχήματος και πρόσθεσε ότι η Ουκρανία απαγόρευσε τις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών της από τον εναέριο χώρο του Ιράν από τις 9 Ιανουαρίου. 

Παράλληλα, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι δεν θα παραδώσει τα κουτιά στην κατασκευάστρια εταιρεία. Στην ανακοίνωση προχώρησε ο επικεφαλής της ιρανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας εγείροντας περαιτέρω υποψίες. Ο Αλί Αμπεντζαντέχ, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mehr δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, σε ποια χώρα θα σταλούν. Γερμανοί ειδικοί πάντως σύμφωνα με την Bild θεωρούν ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε.

Υπενθυμίζεται, πως το Boeing 737  συνετρίβη σήμερα τα ξημερώματα σκοτώνοντας και τους 176 επιβαίνοντες λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης Ιμάμης Χομεϊνί. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία του δυστυχήματος, που σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση ιρανικού πυραύλου εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments