Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Απέδρασε 25χρονος κρατούμενος από το Δικαστικό Μέγαρο

Θεσσαλονίκη: Απέδρασε 25χρονος κρατούμενος από το Δικαστικό Μέγαρο
Θεσσαλονίκη: Διακινητής Παλαιστίνιος απέδρασε κατά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό του.

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 25χρονου Παλαιστίνιου, ο οποίος απέδρασε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο άντρας είχε συλληφθεί με έναν 20χρονο συμπατριώτη του σήμερα το πρωί έξω από το Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή τους καθώς φέρεται να μετέφεραν παράνομα επτά μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο φερόμενοι ως δράστες οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψή τους στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, υπηρεσία η οποία είχε αναλάβει και τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια. Οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του ενώ σε βάρος του θα σχηματιστεί δικογραφία για την απόδραση. 

Τον Δεκέμβριο άλλος ένας άνδρας είχε αποδράσει. Είχε σπάσει το βραχιολάκι έξω από τα ΚΤΕΛ Κηφισού.

Συναγερμός σήμανε στις αρχές του Δεκέμβρη στην Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό δραπέτη. Συγκεκριμένα, ένας 34χρονος Αλβανός κατάδικος για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών που είχε λάβει μακρά εκπαιδευτική άδεια για τις σπουδές του και φορούσε βραχιολάκι εντοπισμού, δραπέτευσε. Το ειδικό βραχιολάκι είχε βρεθεί σπασμένο έξω από τα ΚΤΕΛ Κηφισού, με τις Αρχές να εικάζουν ότι μπορεί να πήρε το λεωφορείο για να βρεθεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο δραπέτης το 2016 είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης και 105.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για υποθέσεις ναρκωτικών και τον επόμενο χρόνο σε 17 χρόνια φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ για κλοπές οχημάτων.

Σημειώνεται, πως τα ποσοστά απόδρασης είναι μεγάλα σχετικά με τον αριθμό των κατηγορουμένων που φορούν βραχιολάκι να ξεπερνά τους 25. Η πρώτη φορά είχε καταγραφεί στις 19 Νοεμβρίου 2016, όταν η 46χρονη κατηγορούμενη για το σκάνδαλο Energa-Power έσπασε το βραχιολάκι και διέφυγε από το σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας. Συνελήφθη 20 ημέρες αργότερα στην περιοχή της Κηφισιάς. Η πρόσκαιρη δραπέτης αρχικά είχε διαφύγει με μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγγενής της και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο. Φορούσε ακόμη το βραχιολάκι στο πόδι της, λίγο αργότερα το έκοψε με ψαλίδι και το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments