Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών: Διαβουλεύσεις με Κύπρο και Ισραήλ για θέματα αποδήμων

Υπουργείο Εξωτερικών: Διαβουλεύσεις με Κύπρο και Ισραήλ για θέματα αποδήμων
Υπουργείο Εξωτερικών: Τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για θέματα αποδήμων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Υπουργείο Εξωτερικών: Τριμερείς διαβουλεύσεις Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ για τη συνεργασία σε θέματα αποδήμων θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στο υπουργείο Εξωτερικών. Την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, την κυπριακή ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου, και την ισραηλινή ο πρόεδρος της Jewish Agency for Israel, Ισαάκ Χερτζόκ, Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, σύμφωνα με ενημέρωση του γραφείου του υφυπουργού Εξωτερικών, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

Πολιτικές διαβουλεύσεις με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας την Παρασκευή για τον Νίκο Δένδια.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν πολιτικές διαβουλεύσεις στην Άγκυρα μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πέσουν οι τόνοι με τις τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο αλλά και στη διεθνή κοινότητα να είναι εκρηκτικές. Τα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη και το Ιράν μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να μην αφορούν άμεσα την Ελλάδα, αλλά αντιθέτως σε βάθος χρόνου μπορεί να αποτελέσουν σημαντικές πληγές για τη χώρα και αυτό θα πρέπει να αποφευγχθεί.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, αντιπροσωπείες των δύο χωρών με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, τον πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, τον πρέσβη Sedat Önal, θα συναντηθούν στην Άγκυρα. Οι συνομιλίες θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments